YÖRESEL YEMEKLER YARIŞTI

5. Alanya Belediyesi Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması’nın , “Yöresel Ev Yemekleri” kategorisinde yarışan lezzetlerimiz, jüri üyelerinden tam not aldı.

YÖRESEL YEMEKLER YARIŞTI
Alanya Belediyesi ve Altın Kepçe Aşçılar Derneği ile ortaklaşa düzenlenen 5. Alanya Belediyesi Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması, Konaklı Kongre Merkezi’nde devam ediyor. Alanya Belediyesi ve Alanya Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen Yöresel Ev Yemekler kategorisi ise bugün öğleden sonra yapıldı. 30 ev hanımının hazırladığı birbirinden lezzetli yemek ve tatlı çeşitlerini değerlendiren jüri üyeleri, puan vermekte zorlandı.

85 YILLIK LEZZETLER SERGİLENDİ

Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması’nın en renkli bölümlerinden biri olan Yöresel Ev Yemekleri yarışmasında, 1930’dan beri soframızdan eksik etmediğimiz yöresel lezzetlerimiz de yer aldı. Ev hanımları, anneanne ve babaannelerinden öğrendikleri , günümüzde hala sofralarımızdan eksik olmayan yemekleri görücüye çıkardı. 85 yıllık kültür miraslarımız, Okan Üniversitesi Öğretim Görevlisi İlkay Gök, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Osmanlı Mutfağı ve Osmanlı Şerbet Ustası Ali Güler, Amerikalı Aşçı Kımbırley Back, Yunanlı Maria Ekmekçioğlu’nun yanı sıra Altın Kepçe Uluslar arası Yemek Yarışması’na katılan dünyaca ünlü jüriler tarafından değerlendirildi.

YEMEK VE TATLI ÇEŞİTLERİ YARIŞTI

Yarışmada laba dolması, kiraz yaprağı köftesi, patlıcan talatoru, mercimekli bulgur pilavı, bıldırcın dolması, çiğirdik, gül baklavası, deve kuşu yumurtası tatlısı ve tarçınlı kurabiye başta olmak üzere çok sayıda çeşit yer aldı. 30 marifetli ev hanımının hazırladığı birbirinden değerli lezzetler, yoğun ilgi gördü. Yarışmanın yemek dalında laba dolması ile Fatma Türkyılmaz 1., kiraz yaprağı köftesi ile Nuriye Durmaz 2. ve bıldırcın Dolması ile Nazmiye Çolak 3. oldu.

Tatlı dalında ise çiğirdik ile Fatma Arıkan 1., deve kuşu yumurtası ile Merve Çetin 2. ve şeftali kurabiyesi ile Serpil Bayır 3.lüğü aldı.

YÖRESEL LEZZETLERMİZ DÜNYAYA TANITILDI

Dereceye giren yarışmacılara ödül ve madalyalarını veren Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması’nda yöresel lezzetlerimizin de dünyaya tanıtıldığını belirtti. Yemeklerimizin Türk jüri üyelerinin yanı sıra yabancı jüri üyeleri tarafından da değerlendirildiğini hatırlatan Yenialp, “Bu yarışmada yöresel lezzetlerimizde hak ettiği ilgiyi görmüştür. Belediyemizin kültürel değerleri korumak için yaptığı çalışmalar her zaman devam edecektir.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2015, 18:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83