YÜCEL'DEN ÇİFTE TASARRUFLU PROJE

Alanya Belediyesi, merkez ve doğu mahallerine hizmet verecek 2. Atık Terfi Merkezi’ni, Tosmur Mahallesi’nde hayata geçirdi. Hem zamandan hem de paradan tasarruf edecek yeni tesis, merkez dahil, Cikcilli, Çıplaklı, Oba, Tosmur, Kestel, Mahmutlar, Kargıcak ve Demirtaş Mahallerine hizmet verecek.

YÜCEL'DEN ÇİFTE TASARRUFLU PROJE

 Alanya Belediyesi tarafından Tosmur Şantiyesi’nde kurulan 2. Atık Terfi Merkezi bugün yapılan dua töreni ile hizmete girdi. Dua törenine, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri, birim amirleri, belediye çalışanları, basın mensupları ve davetliler katıldı.

banner111
Ayda 350 Bin TL. tasarruf edilmesi planlanan 2. Atık Terfi Merkezi ile ilgili Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Adem Demir’in açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, davetlilere bilgi verdi.

MERKEZ VE DOĞU MAHALLERİNE HİZMET VERECEK
Atık Terfi Merkezi’nin merkez ve doğu mahallelerine hizmet vereceğini belirten Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Batıdaki mahallelerimize hizmet veren Konaklı atık terfi merkezini geçen yıl hizmete soktuk. Bu süreçte hiç durmadık. Bugün de merkez dahil Cikcilli, Çıplaklı, Oba, Tosmur, Kestel, Mahmutlar, Kargıcak ve Demirtaş Mahallerine hizmet verecek olan ikinci atık terfi merkezinin de açılışını gerçekleştirdik” dedi.  

“AMACIMIZ YERİNDE VE ZAMANINDA HİZMET”

Amaçlarının insanlara zamanın ve yerinde hizmet olduğunu belirten Başkan Yücel, “Gün geçtikçe sürekli projelerimizi , yatırımlarımızı hayata geçiriyoruz. Bugün de doğu bölgesine hizmet edecek 2.Atık Terfi Merkezi’ni  hizmet geçirdik. Maliyetleri en düşük seviyeye çekerek buradan yaptığımız tasarruflarla daha fazla proje üretip, daha fazla hizmetin önünü açmak istiyoruz” dedi.


YILDA 5 MİLYON TASARRUF

“Bu küçük gibi görünen 2 yatırımımız neredeyse yılda bize 5 milyon tasarruf sağlıyor, bu neredeyse 2 okul demek, bir hastane demek, küçük 2 sağlık ocağı demek, bir yurt demek, 3-5 sosyal donatı alanı demek” diyerek konuşmasını sürdüren Belediye Başkanı Yücel, insan odaklı çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

“ALANYA BELEDİYESİNİ TEBRİK EDERİM”
Bu tesisi Alanya’ya kazandırdığı için Alanya Belediyesini ve çalışanları tebrik eden Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, “İki yıldır katıldığım törenlerde Alanya Belediyesi’nin hem tasarruf ettiğini hem de Alanya’mıza yenilikler kazandırdığını gördüm. Belediye Başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum. Turizm şehri Alanya’mıza hayırlı  olsun” dedi. 

48 SEFER YERİNE 12 SEFER

Merkez ve doğu mahallelerinde 36 adet çöp kamyonu ile toplama yapan Alanya Belediyesi, bir günde Yumru Tepesi’ne 48 kez gidiyordu. Atık Terfi Merkezi sayesinde 12 sefer ile bütün çöpler taşınabilecek. Yani 4 kamyonun yaptığı işi 1 tır yapacak.

AYDA 300 BİN TL. TASARRUF

“350 bin TL gibi bir maliyetle hizmete giren Çöp Atık Terfi Merkezi, akaryakıt, araç tamir ve bakım, amortisman, yedek parça, işçilik giderleriyle aylık Alanya Belediyesi’ne 300 bin TL tasarruf sağlayacak. 

TEMİZLİK HİZMETLERİNE BİR YILDA 2.5 MİLYON TL. YATIRIM YAPILDI

Bu yatırımlar kapsamında Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne 1 adet çekici, 2 adet çöp taşıma dorsesi, 1 adet vinç sistemli çöp kamyonu, 1 adet katı atık terfi merkezi,  2 bin adet çöp konteynırı ve 25 Adet yer altı çöp konteynırı aldıklarını hatırlatan Başkan Yücel, “Ayrıca yer altı konteynırlarını örnek caddemiz Alaiye Caddesi’ne monte etmeye başladık. Yeraltı konteynırlarının çöpünü almak için ise vinç sistemli çöp kamyonunu da ilçemize kazandırdık” diye konuştu.

TRAFİĞİ RAHATLATIYORUZ

Amaçlarının daha düşük maliyetle, daha kaliteli hizmet sunmak olduğunu söyleyen Başkan Yücel, “Yapılan bu yatırımlar ve çöp taksiler sayesinde çöp taşıma için kullandığımız yayla yollarında ve şehir merkezinde trafik rahatlatılmıştır Daha temiz, daha huzurlu ve daha mutlu bir Alanya için yatırımlarımız ve hizmetlerimiz devam edecektir. Terfi merkezimiz Alanya’mıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2016, 10:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83