Yücel'in projesi ne kadar gelir elde etti?

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel; “Güneş Enerji Santralinden çok güzel gelir elde ettik. Sırada GES-4 projemiz var. Bu proje ile belediyemizin elektrik sarfiyatının tamamını güneş enerjisinden karşılayacağız.” dedi.

Yücel'in projesi ne kadar gelir elde etti?
Alanya’nın Toslak Mahallesi, Karadağ Mevkii’nde Temmuz 2017’de Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in hizmete soktuğu Alanya Güneş Enerjisi Santrali, her geçen gün Alanya Belediyesi’nin elektrik sarfiyat giderlerini azaltmaya ve belediye bütçesine katkı sağlamaya devam ediyor. 

94 dönüm arazi üzerine kurulu olan GES, Türkiye’nin Kamu Kurum ve Kuruluşları arasındaki en büyük Güneş Enerji Santrali (GES) olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Alanya Belediyesi tarafından enerji ihtiyacının büyük ölçüde karşılanması için Toslak Mahallesi’nde 1831 ve 1832 parsellerde kurulan 3 MW Şebeke Bağlantılı Güneş Enerjisi tarlası faaliyete geçirilmişti. Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından kontrolleri sürdürülen Güneş Enerji Santrali’nde, 12.200 adet panel kullanıldı; Alanya’ya 40 yıl hizmet edecek şekilde tasarlandı. 

8 AYDA 1 MİLYON 794 BİN 990 TL GELİR

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in en önemli projelerinden biri olan Güneş Enerji Santrali’nin, Temmuz 2017’de kurulumundan Mayıs 2018’e kadar geçen sürede toplam üretim miktarı 3.824.200 KWH (kilowatsat) olarak kayıt altına alındı. Bu süre zarfında Alanya Belediyesi toplam 1 milyon 794 bin 990 TL gelir elde etti.

YÜCEL: “GES 4 PROJESİNİ DE HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Alanya Belediyesi Güneş Enerjisi Santrallerimizden ciddi gelirler elde etmeye başladık. Santralimizi daha da büyüteceğiz. GES-4 Projesi için de hazırlıklara başladık. Konuyla ilgili gerekli izin ve altyapı çalışmalarını sürdürüyoruz. 2018 yılı itibariyle bu projeyi de hayata geçirmeyi hedeflemekteyiz. GES-4 projesinin de hayata geçirilmesi ile belediyemizin elektrik ihtiyacının tamamı yenilenebilir enerji kaynağı olan güneş enerjisinden sağlanmış olacaktır.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2018, 12:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83