'YURTTA SULH CİHANDA SULH'

Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesi (ADD) Yönetimi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Ankara saldırısına yönelik açıklama yaptı.

'YURTTA SULH CİHANDA SULH'

 ADD Yönetimi 'Çanakkale Savaşları, 1. Dünya Savaşı‘ nın seyrini değiştiren, tarihe "Çanakkale Geçilmez" sözü ile yazılan büyük bir destandır. Çanakkale Zaferi, büyük Türk Ulusuna, Atatürk gibi dahi bir lider hediye etmiştir.' diyerek Atatürk'ün önemini vurguladı.

banner111
ADD Yönetimi açıklamaya şöyle devam etti: 

'Türk Ulusu; İstanbul‘u kurtaran Anafartalar kahramanı Mustafa Kemal‘i Çanakkale‘den tanımış; 19 Mayıs 1919‘da Samsun‘a çıktığı gün Türk halkının, tanıyıp güvendiği liderinin etrafında kenetlenip İstiklal Savaşı‘na katılmıştır Türk bağımsızlık savaşının temelleri, Çanakkale‘nin sularında, Conkbayırı‘nda ve Anafartalar‘da atılmış ve bu zaferler daha sonra Türk ulusunu Mustafa Kemal önderliğinde Kurtuluşa taşımıştır. Bu zafer; Yahya Çavuşlarıyla, Koca Seyyitleriyle, kınalı Alileriyle, 57. alayıyla kahraman Türk ordusunun zaferidir. Bu zafer; evlatlarını, kocalarını, düğüne gönderir gibi cepheye gönderen anaların, babaların, eşlerin zaferidir.

'ÜLKEMİZE DAYATTIKLARI ÇANAKKALE'DE ŞEHİTLERİNİN RUHLARINI SIZLATMAKTADIR'
Çanakkale Zaferinin 101. Yılının anma gününde Çanakkale deniz savaşına sebep olan Emperyalist batılı ülkelerin emellerinden vazgeçmedikleri görülmektedir. Hala Ülkemizi bölme, parçalama ve yönetme emelleri en yoğun olarak sürmektedir. Ülkemize dayattıkları AB yasaları, Suriye’de yaşananlar ve özerklik ilanları Çanakkale’de şehit olanların ruhlarını sızlatmaktadır.

'SALDIRILARI KINIYORUZ'
Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar demişken; son beş ay içinde Ankara’nın kalbinde yapılan ve yüzlerce vatandaşımızın hayatına mal olan insanlık dışı ve haince yapılan saldırıları bir kez daha nefretle kınıyor ve lanetliyoruz. Terör grupları ve onların destekçisi istihbarat örgütleri ve emperyalist güçlerin büyük düşleri hiçbir zaman gerçekleşmeyecek ve o bombalar sonunda kendi ellerinde patlayacaktır. Milletimizin; sabrı sadakati ölçülmeye çalışılmakta  vatan ,millet,bayrak aidatlık duygularıyla oynanmaya çalışılmaktadır. Ancak bıçak kemiğe dayanmıştır. Güzel ülkemizi şu andaki kaos ortamına sürükleyen yönetim ve dış işbirlikçilerine karşı birlik ve beraberlik adına milletimiz en güzel cevabı verecektir. Bundan hiç şüphemiz yoktur. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet,yaralılara acil şifalar,yakınlarına bir kez daha sabırlar diliyoruz.Milletimizin başı sağolsun. 

'SAVAŞIN SÖNDÜRDÜĞÜ GENÇLER GELİBOLU'DA YATMAKTADIR'
Kavganın en haklısını veren ve kimsenin toprağında gözü olmayan bir Millet olarak; Bir kez daha tüm dünya milletlerine "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" diyoruz. İşte bu bilinç ile " Savaşın söndürdüğü binlerce genç beden Gelibolu da yan yana yatmaktadır. 
İşte bu anlayış ile dünyanın öbür ucundan ülkemizi parçalamaya gönderilen ve neden geldiklerini bile bilemeden ölen askerler "bizim de evladımız" sayılmıştır. Zaferin 101. yıldönümü vesilesiyle, bu savaşta yer alarak adını tarihe altın harflerle yazdıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve fedakar milletimizi; minnet, saygı ve şükranla bir kez daha anıyoruz.'
 


Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2016, 14:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83