TÜRK-RUS İLİŞKİLERİ DÜZELİYOR MU?

Rusya Turizm Birliği Basın Sözcüsü İrina Turina, Rosturizm'in Türk tur operatörlerine uygulanan yasağın kaldırılmasını olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi. Turina, ''Bu, belki de, Rusya-Türkiye ilişkilerinde ciddi bir dönüş olabilir.'' açıklamasını yaptı.

TÜRK-RUS İLİŞKİLERİ DÜZELİYOR MU?

İzvestiya gazetesine açıklama yapan İrina Turina, Türk tur operatörlerine uygulanan yasağın kaldırılmasının  iki ülke ilişkilerine ve turizm sektörüne ilişkin önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

banner111
TürkRus.com'un aktardığına göre Turina, “Bunun, iki ülke arasında daha önce var olan esnekliğin yeniden ortaya çıktığı ve Türkiye’nin kapılarının yeniden açılacağı (Rusyalı turistler için) anlamına geldiğini umuyoruz. Bu çok güzel bir haber. Bu, belki de, Rusya-Türkiye ilişkilerinde ciddi bir dönüş olabilir” dedi.

Rosturizm, aralarında Coral ve Pegas Travel'in de olduğu önde gelen 13  turizm şirketine, “Türk kökenli oldukları” gerekçesiyle iptal edilen lisanslarını resmen iade etmişti.

'MISIR KAPISI AÇILABİLİR'

Bu arada Rusya'nın Mısır'a uyguladığı turizm yasağını kaldırma arifesinde olduğu bildiriliyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dün Mısırlı meslektaşı Sameh Şukri ile Moskova'da görüştükten sonra, Mısır'a güvenlik gerekçesiyle durdurulan direkt uçuşların yeniden başlaması için çalışıldığını söyledi.  Lavrov, "Rusya vatandaşları için yüksek güvenlik standartlarını garantiye alır almaz uçuşların başlamasında anlaştık" dedi. Rus basınında, ilk etapta Şarm el Şeyh yerine daha güvenli olan Hurgada'ya dönük uçuşlara izin verilebileceği iddia ediliyor.
kaynak:TurizmGüncel

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2016, 14:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83