Kadına şiddete hayır

Alanya Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkez Müdürlüğü, 25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddeti Kınama Günü” ile ilgili basın duyurusu yayımladı.

Kadına şiddete hayır

 Alanya Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkez Müdürlüğü tarafından yayınlanan basın duyurusunda;

banner111
Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi (İstanbul Sözleşmesi) 11 Mayıs 2011 tarihinde İstanbul’ da imzaya açılmış ve Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 18 ülke tarafından imzalanmıştır. 2013 Eylül ayı itibariyle Sözleşmeyi 26 ülke imzalamış ve 4 ülke de onaylamış durumdadır. 

Kadına yönelik şiddetle mücadeleye çok geniş bir perspektiften ve toplumsal cinsiyet boyutuyla bakan 81 maddelik bu kapsamlı belge, konu hakkındaki tek uluslararası sözleşme olma özelliğine haizdir. Sözleşme kapsamındaki şiddet türleri aile içi şiddet ile sınırlı tutulmamış; topluluk ya da toplumsal düzeyde gerçekleşen şiddet ile hamile, yaşlı, engelli, göçmen kadınlar gibi kırılgan gruplara yönelik şiddet türleri de kapsama dahil edilmiştir.

Zorla evlilik ve namus cinayetlerine ilişkin tedbirlerde sözleşme kapsamında ayrıntılı şekilde düzenlenmiştir. Sözleşmeye esasen önleme, koruma, cezalandırma ve politika temel ilkelerine dayanmaktadır.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET KINANACAK

Alanya Kaymakamlığı Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü  bu çerçevede her 25 Kasım'da 'Kadına Yönelik Şiddeti' kınıyor ve  bu konuda toplumsal duyarlılığın artması yönünde bir takım  farkındalık çalışmalarında bulunuyor. Bu yılda 25 Kasım Cuma Günü Atatürk Anıtı önünde saat 14:00 de vatandaşlarımız, çeşitli kurum -kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelecek. Ardından yürüyüş ile 16:00 da başlayacak olan konferans için Alanya Ticaret ve Sanayi Odasında buluşacak. Sergi ve kurum amirlerinin mesajlarından oluşan kamu spotu gösterimi ile başlayacak konferansta Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezinden Psikolog Emine Anadol, Antalya Barosu  Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu Alanya Temsilciliğinden Avukat Nida Ocak Doğan ve Avukat Sinem Topçu  vatandaşlarımıza konunun anlam ve önemi ile ilgili bilgilendirmelerde bulunacaklardır. Tüm halkımız davetlidir.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2016, 11:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83