ALANYA'YA SELÇUKLU KÖYÜ KURULUYOR

Alanya'da Saray Mahallesi ve Karaköy Mahallesi'nin oluşturduğu proje kapsamında Bin Aile Bir Aile Derneği tarafından Selçuklu Köyü kurmak kapsamında çalışmalar başladı. Dernek, bu kapsamda 2. yarışmasını düzenlemek için kolları sıvadı.

ALANYA'YA SELÇUKLU KÖYÜ KURULUYOR

 Bin Aile Bir Aile Derneği, düzenlediği 2. resim yarışmasında konuyu Selçuklu Desen Motifleri olarak belirledi. Yarışmaya son başvuru tarihi 1 Haziran 2016 olacak. Yarışma bittikten sonra ödül töreni 11 Haziran 2016 günü saat 14.00'da Alanya Kültür Merkezi'nde ( AKM) gerçekleşecek. Yarışmanın ödülü 1.'ye laptop, 2. ve 3.'ye tablet şeklinde olacak.

banner111
Ödül alan ayrı ayrı her kategoride 5 öğrenciye 1'er adet profesyonel resim malzemelerinden oluşan bir resim çantası verilecek ve dereceye giren öğrencilerin okullarında 1 sınıfın yazı tahtası değişecek. Yarışma sırasında Alanya Kültür Merkezi'nde olan öğrenciler arasında çekiliş yapılacak ve ödüller verilecek.

Yarışmada dereceye giren ilk 25 resim Keskin Color defter firmasında büyükler için boyama kitabı olarak basılıp, Alanya'da Bin Aile Bir Aile Derneği olarak satışa sunulacak.

Yine birinci gelecek eserler Selçuklu Kültürü olarak olarak kumaşa basılıp, toroslarda yaşayan hanımefendilere elbiselik olarak dağıtılacak ve bu eserler kurulacak olan Selçuklu
Köyü'nün kilim, halı ve perde desenleri olarak kullanılacak.

Saray Mahallesi Muhtarı Süleyman Dora, yapılan bu yarışma hakkında şöyle dedi: 

'Anadolu Selçuklu Devleti'nin dağılmasından 701 yıl sonra, iki mahallenin projesinde Bin Aile Bir Aile Derneği olarak, tüm özellikleriyle çağdaş bir Selçuklu köyü oluşturmak için kolları sıvadık. Allah yardımcımız olsun. Yarışma, Alanya'daki tüm resmi ve özel anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liseler içindir. Afişler Alanya İLçe Milli Eğitim Müdürlüğü danışmasından alınabilir.'

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2016, 15:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83