ALANYA’NIN ‘SİNEMA FESTİVALİ’ ATAĞI

Türk Sinema Vakfı’nın 2016’da ilk kez Alanya’da düzenlemeye hazırlandığı “1. Kristal Kale Uluslararası Alanya Film Festivali” etkinlikleri için ön hazırlık ve planlama niteliğindeki forum çalışması Alanya’da başladı. Foruma Rus ve Türk sineması sanatçıları büyük ilgi gösterdi.

ALANYA’NIN ‘SİNEMA FESTİVALİ’ ATAĞI

 Türk Sinema Vakfı’nın 2016’da ilk kez Alanya’da düzenlemeye hazırlandığı “1. Kristal Kale Uluslararası Alanya Film Festivali” etkinlikleri ön hazırlık forumu başladı. Açılış resepsiyonuna Rus ve Türk Sinema sanatçıları büyük ilgi gösterdi. Resepsiyonda konuşan Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, festivalin Alanya’da düzenlenmesinden memnuniyet duyduklarını, etkinliğe dört elle sarılarak devamını sağlamak için çaba sarf edeceklerini ifade etti. Türk Sinema Vakfı Genel Sekreteri Aydın Sayman da Alanya’da yaşayan yabancı dostlara kültürel bir jest yapıldığını söyledi.

banner111
Alanya tanıtımına katkı sağlayacak etkinlikleri desteklediklerini ifade eden Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili, her yıl 25 kadar ülkede fuar tanıtımı yapıldığını ve Alanya olarak bu tanıtım çalışmalarına ALTİD bütçesinden önemli katkılar sağladıklarını söyledi. Tanıtımın sadece fuarlarla sınırlı kalamayacağının altını çizen Sili, turizm çeşitliliği kadar tanıtım çeşitliliğinin de önemine vurgu yaptı. Sili “Alanya’da ilk kez 2016 yılında düzenlenecek olan sinema festivali ve öncesinde yine Alanya’da başlayan 2 Eylül’e kadar devam edecek olan sinema forumu, tanıtıma önemli katkılar sağlayacak. Ünlü Rus sinemacılarla birlikte Rus basın mensupları da bu etkinliklerde Alanya’da olacak” dedi.
ALTİD Başkan Yardımcısı ve Alanya Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Dahaoğlu da forum süresince Türkçe ve Rusça film gösterimlerinin Alanya Kültür Merkezi’nde (AKM) ücretsiz olarak yapılacağını dile getirdi. Yılda 10 civarında yabancı ülkelerde düzenlenen fuarlarda Alanya tanıtımı çalışmalarını birebir yürüttüğünü, ülkeler arasında yapılan kültürel, sportif ve sanatsal etkinliklerin önemini çok iyi bildiğini söyledi. Kristal Kale Uluslararası Alanya Film Festivali’ni Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, ALTİD, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ve ALTAV destekliyor.


Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2015, 14:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83