CHP'Lİ BAYANLARDAN 30 AĞUSTOS MESAJI

30 Ağustos zafer Bayramı nedeniyle CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Zuhal Sirkeli bir basın açıklaması düzenliyor.

CHP'Lİ BAYANLARDAN 30 AĞUSTOS MESAJI
Mustafa Kemal Atatürk 26 Ağustos 1922'de saat 5:30' da Kocatepe'de Büyük Taarruz'un başlama emrini verdiği an Türk milletinin iki yüzyıldan beri süren kötü talihinin de sona erdiği andır. Kocatepe'de mutlak bir zaferin işaretini veren top ateşleri aynı zamanda tam bağımsız, özgür, egemen ve çağdaş bir cumhuriyetin kurulacağının da müjdesini veriyordu.


30 Ağustos Zaferi yurdumuzu istiladan kurtardı, Lozan'ı getirdi. Lozan Cumhuriyeti, Cumhuriyet ise devrimleri, devrimler ise aydınlanmanın yolunu açtı. Artık devletimiz "Hasta adam" değil, bütün dünyanın saygınlığını kazanmış bir devlet oldu. Bugün Müslüman ülkeler arasında farklı bir konumdaysak bunu kuruluş felsefesinde aramamız lazım. Kurucu irade Türkiye Cumhuriyeti'ni ulusal, üniter, laik, demokratik bir hukuk devleti olarak belirlemiştir. Ancak bugün ki siyasi erk 93 yıllık Cumhuriyetin temel değerleri ile oynamakta, hatta restorasyon tanımı ile bu doksan üç yılı yok saymakta ve ulusal, üniter, laik anlayıştan vazgeçerek Osmanlıcı ümmet anlayışına geri dönmek istemektedir.


Gaflet, dalalet, ve ihanet dört bir yanımızı sarmıştır.


Türk milleti kavramını ağızlarına almaktan kaçınan siyaset adamları var. O'nun Cumhuriyetin en temel dayanaklarından biri yaptığı laikliği ortadan kaldırıp Türkiye’yi otoriter bir din devleti yapmaya kalkışanlar ve bunlara payanda olanlar var. Silah zoruyla Atatürk Cumhuriyetini yıkıp devlet içinde devlet kurmaya çalışan eli kanlı teröristlerle müzakere masasına oturanlar, hatta onlarla kucaklaşanlar var. Saraylarda saltanat sürmek isteyenler var. Yabancı ülkelerin dümen suyundan giderek ülkemizi Orta Doğunun savaş bataklığına sürüklemek isteyenler var. Biz, Atatürk'e ve onun devrimlerine yürekten inanan yurtseverler olarak onlara diyoruz ki: Başaramayacaksınız çünkü son nefesimize kadar Cumhuriyetin, Atatürk ilke ve devrimlerinin bekçisiyiz.


CHP Alanya İlçe Kadın Kolları olarak başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız uğruna canlarını feda etmekten bir an olsun bile tereddüt etmeyen aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor ve Zafer Bayramını içtenlikle kutluyoruz.


Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2015, 09:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83