İŞTE ALTIN PORTAKAL'IN YENİ İSMİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 Kasım-6 Aralık tarihleri arasında 52'ncisi düzenlenecek olan Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalinden Altın portakal cümlesi kaldırıldı.

İŞTE ALTIN PORTAKAL'IN YENİ İSMİ
Festivali düzenleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, dünyanın hiçbir ülkesinde uluslararası film festivallerinin, ödülün ismini taşımadığını ve bulunduğu şehrin ismiyle anıldığını belirterek "Bundan sonra festivalin adı Antalya Uluslararası Film Festivali olmuştur. Ödülümüz Altınportakal ise ilelebet devam edecektir" dedi. 
Dünyadaki uluslararası bütün film festivallerinin şehrin adıyla anıldığını ve kendilerinin de bundan sonraki festivalleri şehrin adıyla düzenleme kararı aldıklarını söyleyen Menderes Türel, "Antalya bizim için her şeyden önde gelir, film festivalinin adını Antalya Uluslararası ve ulusal film festivali olarak değiştirdik ama Altınportakal ilelebet devam edecek" dedi.
Dünyanın hiçbir yerinde ödüllerle film festivallerinin anılmadığını belirterek Berlin ve Cannes'i örnek gösteren Türel, "Berlin'de Altın Ayı Film Festivali değil veya Cannes'te Altın Palmiye Film Festivali değil, dolayısıyla ödüllerle film festivallerinin adı anılmaz, şehirlerle anılır. Ödül, amaca ulaşmak için bir vesiledir. Altınportakal ilelebet devam edecek, biz dünyadaki uluslararası Film Festivallerinin hepsinde olduğu gibi bir düzenleme yaptık Uluslararası Film Festivalleri Birliği'nin de zaten kendisine üye 43 film festivali arasında ismi ödülle anılan bizim dışımızda hiçbir film festivali yok. Uluslararası film Festivalleri Birliği'de bunu yadırgıyordu. Şehrin ismiyle uluslararası film festivalimizin ismini taçlandırmış olduk." 
Antalya'nın önemli bir marka olduğunu anlatan Türel, sözlerini şöyle tamamladı: "Uluslararası film festivallerinde olduğu gibi film festivali olarak yoluna devam edecek, Altınportakal'da ilelebet bizim ödülümüz olarak devam edecek, nasıl Cannes Film Festivali'ne Altın Palmiye Film Festivali denmiyorsa, nasıl ki Berlin'de Altın Ayı denmiyor Berlin Film Festivali deniyorsa bizde de Antalya Uluslararası Film Festivalinin ödülü altınportakal olarak devam edecek." 

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2015, 16:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83