Portakal kabuklarına sanatsal dokunuş

Antalya’da yaşayan genç kadın girişimci, arkadaşının iş yerine açılış hediyesi amacıyla portakal kabuklarından yaptığı çiçek aranjman ve hediyelik ürünlerle dikkat çekti. Büyün beğeni toplayan ürünlere kısa sürede binlerce talep geldi.

Portakal kabuklarına sanatsal dokunuş
Konyaaltı ilçesinde yaşayan 27 yaşındaki Duygu Yasak, bahçelerindeki portakalların para etmemesi, dalında çürümesi ya da dökülüp heba olmasına gönlü razı gelmeyince ilginç bir yol buldu.
Dedelerinden kalan ağaçların meyvesini değerlendirmek isteyen Yasak, kısa süre önce portakalın kabuklarından yaptığı çiçek şeklindeki bir buketi, arkadaşının açılışını gerçekleştirdiği iş yerine hediye olarak götürdü. Farklı bir çalışma gören katılımcılar hediyeyi çok beğendi ve sipariş verdi. Bu kadar büyük ilgi beklemeyen Duygu Yasak, portakal kabuklarından yaptığı ürünleri sosyal paylaşım sitesi üzerinden de paylaştı. Binlerce sipariş alan Yasak, isteyene portakal kabuklarından kalan meyvelerin suyunu da ikram ediyor. Yasak, yaptığı onlarca objeleri bir iş yerinde de satışa çıkardı.
Duygu Yasak, dedelerinin toprakla buluşturduğu portakal fidanlarının meyvesini dördüncü nesil olarak farklı bir konseptle vatandaşların hizmetine sunduklarını kaydetti.

"Arkadaşına hediye olarak götürmüştü"

Portakalın kabuklarından dekoratif sunumlar yaptığını dile getiren Yasak, "İlk yaptığım çiçek şeklindeki konsepti arkadaşımın iş yerine açılış hediyesi olarak götürdüm. Doğal ve canlı renkler olduğu için çok olumlu tepkiler aldım. Üretim yapmam için telkinde bulunuldu. Son olarak sosyal medya aracılığıyla paylaşınca ilgi daha da arttı. Üst üste siparişler gelmeye başladı. Ben de devamını getirmeliyim diye düşündüm" dedi.
Talepler üzerine tasarımlarını çeşitlendirdiğini kaydeden Duygu Yasak, "Dalındaki en küçük portakalları alıp, kabuklarını soyuyoruz. Çiçek şekline getirip, fırınlıyoruz. Küçük bir dal parçasına takıp çeşitli buketler, aranjmanlar olarak kullanabiliyoruz" dedi.

"Kabuğu değerlendiriyoruz" 

Antalya’nın simgelerinden portakalı değerlendirdiklerinin altını çizen Yasak, "Bir çok şehrin hediyelik simge ürünleri vardır. Ama Antalya’nın portakalını birçok kişi ağırlığından dolayı taşıyamıyor. Bizim ürünlerimiz kentimizin sembolik bir simgesi olabilir. Küçük portakalların kabuğunu değerlendirdiğimiz gibi, içindeki meyvesinin ya suyunu ya da halka halka dilimleyip kurutuyoruz. Bu kurumuş halkaları sıcak ve soğuk içeceklerin yanında sunumunu yapabiliyoruz" ifadelerine yer verdi.
Çöpe atılan portakal kabuğunu değerlendirdiklerini kaydeden Yasak, isteğe göre kullandıkları meyvenin de suyunu müşterilerine ulaştırdıklarını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2017, 11:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83