SİNEMA iÇİN ÖRNEK İŞBİRLİĞİ

Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi sinema için bir araya geldi. İki kurum Türkiye'nin en köklü organizasyonlarından Antalya Uluslararası Film Festivali'ni ilçelere taşımak amacıyla işbirliğine gitti.

SİNEMA iÇİN ÖRNEK İŞBİRLİĞİ
Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Antalya Özel Sağlık ve Eğitim, Kültür, İnşaat, Petrol, Ticaret Limited Şirketi (ANSET) ve Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi arasında 52. Antalya Film Festivali kapsamında yapılan 'Sinema İlçelerde: Sanat Antalya' projesi için protokol imzalandı. Projeyle, festival kapsamında oluşturulan Sinema TIR’ı 19 ilçede halkı sinema ile buluştururken, Altın Portakal heyecanını ilçelere taşıyacak. AÜ öğrencileri de Sinema TIR’ının sanat yolculuğunu belgesel haline getirecek.
 
BİN KİLOMETREDEN FAZLA YOL KATEDECEK

Protokole ANSET Genel Müdürü Gaye Doğanoğlu ve Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Bilal Arık imza koydu. Gaye Doğanoğlu,  “Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Sayın Menderes Türel'in öncülük ettiği, ilçelere hizmet götürme anlayışıyla yola çıktığımız 'Sinema İlçelerde: Sanat Antalya' projesinde İletişim Fakültesi’nin bize verdiği destek için teşekkür ediyorum. Bu çalışmanın çok değerli olacağını ve yapılacak olan belgesel çalışmasının da hem Antalyamıza hem de üniversitemize artı değer katacağına inanıyorum. Sinema TIR'ımız bin kilometreden fazla yol kat edecek. 'Gitmediğimiz köy, gitmediğimiz ilçe bizim değildir' anlayışıyla ilçelerimizde yaşayan insanlar da festival heyecanını bizlerle yaşasınlar istedik" şeklinde konuştu.
 
BELGESEL ÇEKİLECEK

Projede yer almanın gurur verici olduğunu söyleyen Akdeniz Üniversite İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Bilal Arık, “Dört öğrencimiz sinema gösterimleri için yola çıkan TIR'a eşlik ediyor ve gösterimler yapılırken izleyicileri çekiyorlar. Bu görüntülerden bir belgesel ortaya çıkarmayı amaçlıyoruz. Bize bu projede yer verdiğiniz için şahsım ve fakültem adına teşekkür ederim” dedi. 
Prof. Dr. Arık, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Büyükşehir Belediyesi ortaklığının ilerleyen zamanlarda da süreceğini sözlerine ekledi. Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi ortaklığında gerçekleştirilen proje kapsamında yola çıkan “Sinema TIR’ı 14-30 Kasım tarihlerinde Antalya'nın 19 ilçesini ziyaret edecek.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2015, 15:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83