UMUT MEKTUPLARI'YLA BULUŞTULAR

Mahmutlar Kılıçaslan İlkokulu, işitme engelli çocukların özgüvenlerini arttırıp diğer çocuklarla kaynaşmasını sağlamak amacıyla Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Umut Mektupları” Projesi’ni hayata geçirerek anlamlı bir projeye daha imza attı.

UMUT MEKTUPLARI'YLA BULUŞTULAR

 Kılıçaslan İlkokulu öğrencileri ile bir süredir mektup arkadaşlığı yapan Konevi İşitme Engellir Okulu öğrencileri ilk kez hafta sonu okul bahçesinde düzenlenen kahvaltı ile karşı karşıya geldiler. Ev sahibi okul öğrencileri ile işitme engelli öğrenciler mektup arkadaşlarını isimlerini kağıda yazma suretiyle buldular. 

banner111
ÖREN YERLERİNİ GEZDİLER

Yapılan kahvaltı ile birbirleriye kaynaşan çocuklar daha sonra Kızılkule, Alanya Kalesi, Damlataş Mağarası’nı gezdiler. Birbirleri ile işaret ya da yazı yoluyla anlaşan çocuklar arasında zaman zaman duygulu anlar yaşandı. 
Velilerin de katıldığı gezi sonrası çocuklar akşam yemeğinde de beraber oldular.

İL’DEN DE GELDİLER 

Umut Mektupları Projesi’ne Antalya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ebubekir Tanrıbir ile Proje Koordinatörü Meral Çelikin’de katıldı. 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er’de proje kapsamında ki çalışmalarla yakından ilgilendi.

YÜCEL’İ ZİYARET ETTİLER

Konevi İşitme Engelliler Okulu Müdürü Mustafa Bahar, Konevi İşitme Engelliler Okulu Müdür Yardımcısı Muzaffer Zafer, Engelsiz Yaşam Evi Derneği Başkanı Gülnur Erbudak Ağca, Mahmutlar Kılıçarslan İlkokulu Müdürü Fatma Ayan ve öğrenciler Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i de ziyaret ettiler. 
İşitme engelli çocuklar mektup arkadaşlarından ayrılırken yoğun üzüntü yaşadılar. Mektup arkadaşlarını ve Alanya’yı çok sevdiklerini söyleyen konuk öğrenciler bu projeyi devam ettirmek istediklerini ifade ettiler.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2016, 13:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83