Alanyaspor 1 puanı uzatmalarda kurtardı

Alanyaspor 1 puanı uzatmalarda kurtardı

 Alanyaspor, uzun süre 1-0 geride götürdüğü MKE Ankaragücü maçında beraberliği 90+5'inci dakikada Oğuz'un penaltıdan attığı golle buldu.


Trendyol Süper Lig’de 34’üncü hafta karşılaşmaları oynanıyor. Ligde son haftaların çıkışta olan Corendon Alanyaspor, 34’üncü haftada Başkent deplasmanında MKE Ankaragücü’ne konuk oldu. Maça Alanyaspor istekli ve atak bir oyunla başladı. Daha temkinli oynayan Ankaragücü, 10’uncu dakikada Anastasios Chatzigiovannis’in golüyle 1-0 skor üstünlüğünü yakaladı. Alanyaspor rakip kalede beraberlik için beklenen pozisyonları üretemezken Ankaragücü, 34’üncü dakikada 2’nci gole çok yaklaştı. Bu net gol pozisyonunda Furkan Bayır topu çizgiden çıkardı. Maçta ilk devre Ankaragücü’nün 1-0 üstünlüğünde geçildi. Maçın 2’nci devresinde Ankaragücü, savunma güvenliğini ön planda tutan bir oyun sergiledi. Beraberlik golü için rakip kalede daha fazla görünen Alanyaspor, ceza sahası içerisinde bir türlü son vuruşu yapamadı. Ankaragücü savunmasını aşamayan Alanyaspor’da Furkan, 87’nci dakikada 2’nci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 10 kişi kalan ve Alanyaspor, maçın uzatma dakikalarında Koreli golcüsü Ui-Jo Hwang’ın ceza sahasında düşürülmesiyle penaltı kazandı. Penaltı atışında topun başına geçen Oğuz Aydın, sert bir vuruşla eşitlik golünü attı ve maçın skorunu tayin etti. Son dakika penaltı golüyle bir puanı koparan Alanyaspor, 49 puana yükseldi.

MAÇIN KARNESİ

Hakemler: Emre Kargın, Murat Temel, Murat Şener
Ankaragücü: Bahadır, Nihad Mujakic, Radakovic, Kitsiou, Atakan, Pedrinho, Efkan (dk 80 Tolga Ciğerci), A.Chatzigiovannis (dk68 G.Rodrigues), Bassogog (dk80 R.Cephas) Alexis Flips (dk61 Ali Kaan), Ali Sowe (dk61 Rijad Bajic)

Alanyaspor: Ertuğrul, Furkan, Fidan Aliti, Jure Balkovec, Hadergjonaj, Efecan (dk74 Janvier), Leroy Fer, Oğuz Aydın, Yusuf Özdemir (dk63 Augusto), Ahmed Hassan (dk63 Ui-jo Hwang), Richard

banner111

GOL: dk10 A.Chatzigiovannis ANKARAGÜCÜ – dk90+5 (pn) Oğuz Aydın ALANYASPOR

Sarı Kart: dk62 Radakovic, dk68 Kitsiou, dk90+4 Tolga Ciğerci ANKARAGÜCÜ – dk90+5 Oğuz Aydın ALANYASPOR

Kırmızı Kart: (Sarı:dk11, dk87) Furkan ALANYASPOR

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83