Alanya'daki disko ve bar sahiplerinin isyanı

Alanya'daki disko ve bar sahiplerinin isyanı
Alanya’da hizmet veren eğlence mekanı sahipleri ruhsatı olmayan işletmelerin müzik yayını yaptığını öne sürerek, kendi işletmelerinin kapalı halde olması durumunu eleştirdi.

Barlar Sokağı’ndaki bir işletmede toplananlar adına konuşan Karhan Korkmaz, “10-15 sene Alanya’da bu mekanlar hizmet veriyor. Vergisini, her türlü evrağını veriyor ama ruhsatı, devletle alakalı hiçbir evrağı olmayan küçücük barlar şu anda partiler yapıyor. Turizmin en canlı yeri şu anda kapalı. Bununla alakalı sıkıntılarımız var. Haksızlığa uğradığımızı düşünüyoruz. Herkes aynı olsun. Ya bizi de açsınlar veya bizi de kapatsınlar. Herkes eşit olsun” dedi.

“BİZLER DE MEKANIMIZI AÇMAK İSTİYORUZ”

İşletmecilerden Necmettin Yağmur da, “Dünyada gerçekten Korana virüs salgını var. Bizler de bunun farkındayız. Bizler mekanımızı açamıyoruz. Açmak istiyoruz. Sosyal mesafe kurallarına biz de uyalım. Biz de açalım. Dans ettirmek gerekmiyorsa insanları dans ettirmeyelim. Masaların arasına sosyal mesafe koyalım. Açık olan mekan sayısı az, kapalı olan mekan sayısı daha fazla olduğu için insanlar sosyal mesafe kurallarına daha da uymuyor. Gidilecek mekanlar kısıtlı. Açık olan mekanlarda da yoğunluk oluyor. Bence açık olan bu mekanlarda virüsün yayılma olasılığı daha fazla. Bizler de mekanımızı açmak istiyoruz. Gerekli denetimler yapılsın. Gerekli kriterler yerine getirilmediğinde cezalar tabi ki yazılacak. Gerekli önlemler alınarak bizler de mekanımızı açmak istiyoruz” diye konuştu.

“İLGİLENEN KİMSEYİ BULAMIYORUZ”

Önceden sözleşme yaptıkları halde Korona virüs nedeniyle iptallere gittiklerini aktaran Korkmaz, “İnci Mercan ile anlaşmıştık, iptal ettik. Bazı sanatçılarla sözleşmelerimiz vardı. Onları da iptal ettik. 2 tane kolon, 3 tane robona, 1 DJ kabin alan küçük yerler şu anda kulübe döndü. Bunlarla ilgili şikayette bulunuyoruz ama ilgilenen kimseyi bulamıyoruz. En büyük şikayetimiz bu. Restoran ruhsatı olan, müzik ruhsatı olmayan yerler şu anda müzik yayını yapıyor” ifadelerini kullandı. İşletme sahipleri taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda bayramdan sonra yürüyüş düzenlemeyi düşündüklerini de söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2020, 19:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83