Clup Summer Garden'a hayvansever tepkisi

Clup Summer Garden'a hayvansever tepkisi

Alanya'nin Konakli Mahallesi'nde bulunan Clup Summer Garden isimli gece kulübünde, akvaryum içinde tutulan köpek balığı hayvanseverlerin tepkisini topladı. Ulusal çapta tepkilerin yükseldiği gece kulübüne, yurt dışında da geniş yankı buldu. PETA Almanya, köpek balıklarının özgür bırakılması için çağrıda bulundu.

Almanya'da hayvanlara yapılan işkenceleri ortaya çıkararak, halkı eğitip, yaşam tarzını değiştirerek her hayvanın daha iyi yaşamasına yardımcı olmayı savunan PETA Almanya, Alanya'daki gece kulübünde akvaryum içinde tutulan köpek balığı için harekete geçti.


KÖPEK BALIĞININ ÖZGÜR BIRAKILMASINI İSTEDİLER


PETA Almanya'dan yapılan açıklamada, Alanya'daki diskotekte köpek balığının tutsak olduğu belirtilerek, hassas deniz hayvanının özgür bırakılması istendi. Açıklamada, diskotekte yüksek sesli müziğe, yanıp sönen ışıklara ve eğlenen konukların gürültüsüne maruz kaldığı kaydedilen köpek balığının hala mekanda tutulduğu belirtildi.


3 YIL ÖNCE İŞLETMEYELE İLETİŞİME GEÇMİŞLER


Diskoteğin ziyaretçilerinden birinin, akvaryumda tutsak deniz hayvanının durumunu eylül ayında belgelediği ve kaydettiği görseller ile PETA'ya başvurduğu belirtilen açıklamada, 'Hayvan hakları organizasyonu PETA, daha üç yıl önce sosyal medya aracılığıyla sorumlulardan bu hayvanı özgür bırakmalarını istemişti. Köpek balıklarının harika bir işitme duyusu vardır. Bu balıklar insanların hiç fark edemediği çok uzaklardaki ses dalgalarının bile yerini bulabilir. Yüksek bas sesler hayvanlarda strese neden olur. PETA şimdi kulübün işletmecisine tekrar bir yazı göndererek, ondan köpek balığına uygun bir yer bulmasını istedi" denildi.

banner111


'STRESE MARUZ KALIYORLAR'


Deniz biyoloğu ve PETA Almanya Derneği'nin balık ve deniz hayvanları uzman danışmanı Dr. Tanja Breining, 'Tersine dönmüş gece-gündüz ritmi, yapay ışıklar, parti konuklarının verdiği huzursuzluk, yüksek sesli müzik ve bas ses sarsıntıları nedeniyle köpek balığı inanılmaz strese maruz kalıyor. Umarız sorumluları hayvanın maruz kaldığı bu işkenceye artık bir son verirler ve onu, içinde herhangi bir bitki veya taş bile bulunmayan o küçücük havuzdan kurtarırlar" dedi.


'HİÇ ŞÜPHESİZ BU HAYVANA İŞKENCEDİR'


Köpek balığının en önemli duyusunun işitme olduğunu da vurgulayan Dr. Breining, 'Köpek balıkları uzun mesafelerden insanın algılayamadığı ses dalgalarını duyabilir. Bu nedenle gece kulübündeki yüksek bas sesleri, oldukça hassas bir balık olan köpek balıklarında ölümcül sonuçlara yol açabilir. Sahip oldukları tüm duyusal yetileri kullanarak her gün başka deniz canlılarını bulup keşfetmek için okyanusta kilometrelerce yol katederler. Denizlerin kralını hiçbir uyaranın olmadığı ufak bir havuza veya fanusa hapsetmek, daimi olarak flaşlara, yüksek sesli müziğe ve derin bas etkisine maruz bırakmak hiç şüphesiz hayvana işkencedir" dedi.


SANAL AKVARYUM ÖNERİSİNDE BULUNULDU


PETA Almanya'dan bu tür mekanlar için alternatif çözüm olarak da sanal akvaryum önerildi. Sanal akvaryum, canlılara zarar vermeden su altı dünyasının somut hale getirilebildiği, dijital teknoloji, 3 boyutlu yer altı görüntü ve özel efektlerle köpek balıklarının, deniz memelilerinin ve diğer su altı canlılarının gösterimi için ortama uyarlanmış biçimiyle diskoteklerde de kullanılabileceği kaydedildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83