'Alanya'nın huzurunu bozmayın'

Halk otobüsleri ve plajdaki büfelerin el değiştirmesinin Alanya'da rahatsızlık yarattığını söyleyen MHP İlçe Başkanı Türkdoğan, "Halk otobüsleri ve sahil büfelerinin yanlış insanların eline geçmesi burada hem Alanya'daki huzur ortamını bozar, hem de şehrin ekonomisine ciddi anlamda darbe vuracak şekilde turizmi etkiler" dedi.

'Alanya'nın huzurunu bozmayın'

 Milliyetçi Hareket Partisi Alanya İlçe Teşkilatı haftalık olağan Yönetim Kurulu toplantısını Mustafa Türkdoğan başkanlığında parti binasında gerçekleştirildi. MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy'un da katıldığı toplantıda gündeme ilişkin değerlenrime yapan Türkdoğan, "1990'lı yıllarda sıkıntısını yaşadığımız şehrimizdeki huzur, kardeşlik ve istikrarı bozacak nitelikte bir takı hadiseler yaşanmıştı. Yine gündemimizde halk otobüslerinin el değiştirdiğini duyuyoruz. Tabi bu el değiştirmelerde bu konuyla alakalı kimler bu halk otobüslerini satın alıyorlar, daha önceki iş deneyimleri tecrübeleri nelerdir, yanlarında kimleri çalıştırıyorlar. Bu konuları yetkililerin özellikle dikkat etmesini istiyorum. 1990'lı yıllarda yaşanan olumsuzlukları da hatırlatmak kaydıyla Alanya turizminin ne kadar acı çektiğini hepimiz hatırlıyoruz. Kuşyuvası'nda yaşanan menfur saldırıyla özellikle Avrupa ve Hollanda pazarında yıllarda Alanyamızın turizminde ciddi sıkıntılar yaşanmasına sebebiyet vermiy hadiseler olmuştur. Toplu taşıma ve otobüscülerin vermiş olduğu sıkıntılardan dolayı. Bugünde bu toplu taşıma araçlarının halk otobüslerinin el değiştirirken, kimlerin aldığını, amaçlarının ne olduğunu, daha önceki iş deneyimlerinin ne olduğunu, sabıka kayıtlarının olup olmadığının özellikle incelenmesini buradan kamuoyuna duyuruyorum ve yetkilerden talep ediyorum" dedi. 

banner111
YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRDI

Plaj büfelerin de el değiştirmesinin şehirde rahatsızlık yarattığını ifade eden Türkdoğan, "Bunun dışında Alanyamızda, Alanya turizminin gözbebeği olan sahillerimizde hepimizin bildiği gibi geçmiş dönemden buyana oluşturulmuş bir büfe işletme sistemi var. Bu sistemde de özellikle Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) bünyesindeki turizmcilerin sahildeki büfeleri kiralamak kaydıyla turizme kazandırdıklarını ve otellerdeki turistlerin kullanımına, bunun yanında da dışarıdan gelen vatandaşlarımızın da rahatça faydalanabildiği bir ortam vardı. Bir takım aldığımız duyumlara göre sahil büfelerinin Büyükşehir Belediyesi'ne geçtiğini bilmekteyiz. Büyükşehir Belediyesi tarafından da Alanya Kaymakamlığı'nın da yetkilendirileceğini duyuyoruz. Buradan da gerek Büyükşehir Belediyemize, gerekse Sayın Kaymakama seslenmek istiyorum. 3-5 kuruş fazla para verecek olanları sahildeki büfelere sokmamamız gerekiyor. Özellikle turizmcilerin sahil büfelerin mevcut yapıyı ve sistemi devam ettirmeleri gerektiğine Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz inanıyoruz. Bildiğiniz gibi ALTİD her sahilde onlarca güvenlik görevlisiyle o sahilde huzur ve istikrarı devam ettiriyorlar. Turistlerin, vatandaşların huzurlu bir şekilde hiç kimse tarafından, 90'lı yıllarda olduğu gibi seyyar satıcılar tarafından, çeteler tarafından taciz edilmediği bir ortam var. Bu ortamın bozulmamasını istiyoruz. Halk otobüsleri ve sahil büfelerinin yanlış insanların eline geçmesi burada hem Alanya'daki huzur ortamını bozar, hem de şehrin ekonomisine ciddi anlamda darbe vuracak şekilde turizmi etkiler. Buradan ben bütün yetkilileri göreve davet ediyorum. Bu konularla alakalı geçmişte bu şehir bu şekilde huzurlu olsun, bir takım kötü niyetli insanlar istediklerini yapamasınlar diye mücadele etmiş, bedel ödemiş, çile çekmiş kardeşlerimiz ve arkadaşlarımız var. Biz de bu konularda dün olduğu gibi bugün de takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2017, 14:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83