'ANTALYA'DAKİ KRİZİ BAŞBAKINIMIZA ANLATTIK'

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, "“Turizm ve tarımla ilgili krizden dolayı bir sorun yaşıyoruz. İl başkanları toplantısında orada söz aldık ve Antalya’yı başbakanımıza anlattık. Önce teşekkür ettik açıklanan paketlerle ilgili. Ama bunun yeterli olmadığını da başbakanımıza ilettim" dedi.

'ANTALYA'DAKİ KRİZİ BAŞBAKINIMIZA ANLATTIK'

 AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan kurşunlu tepkinin sorumlusu olarak AK Parti’nin tutulmasına “Muhasebe yapıp hatayı kendilerinde bulmaları lazım. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının sonucudur bu. 'Bize laf söyleme hakları yok, sorumlusu AK Parti’dir' açıklamalarını esefle kınıyorum” dedi. 

banner111
AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, partisinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Başkan Sümer, AK Parti Genel Merkezi’nin iki projesi hakkında da bilgi vererek bu Ramazan da 15 bin haneyi ziyaret edip iftar yapmayı planladıklarını söyledi. “Sofranız Soframızdır” projesi ile hem vatandaşların evlerine misafir olduklarını hem de dertlerini dinlediklerini belirten Sümer, “Teşkilatımız bazılarında iftar bazılarında ziyaret olarak her gün onlarca eve misafir oluyoruz. Hiçbir zaman 5 yıldızlı restoranlarda iftar programları düzenlemiyor, devamlı halkımızla iç içe olmayı istiyoruz. 15 bin eve giderken elimiz boş gitmiyoruz iftarlıklarımızı alıp gidiyoruz. Onların yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda teşkilatımızın da bir iç huzuru oluyor. Diğer siyasi partilere bakınca böyle bir şey yok. Bu bir insanlık vazifesi ve hayır işidir. 15 bin hedefimizi ikiye katlayacağımız gibi görünüyor” dedi.
Kardeş il projesi hakkında da bilgi veren Sümer, Ağrı ile kardeş il olduklarını ve orada terörden zarar gören vatandaşların yaralarını sarmak için sürekli görüşmeler halinde olduklarını belirterek Antalya’dan Ağrı’ya gönül köprüsü kurduklarını söyledi.

TURİZM VE TARIM KRİZİ BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM’IN GÜNDEMİNDE

Rusya krizinin ardından turizm ve tarımda sorunlar yaşadıklarını belirten ve bunu genişletilmiş il başkanları toplantısında Başbakan Binali Yıldırım’a aktardığını ifade eden Sümer, “Turizm ve tarımla ilgili krizden dolayı bir sorun yaşıyoruz. İl başkanları toplantısında orada söz aldık ve Antalya’yı başbakanımıza anlattık. Önce teşekkür ettik açıklanan paketlerle ilgili. Ama bunun yeterli olmadığını da başbakanımıza ilettim. Kemer’i gezince siftah yapmadan kapatan esnaf var. Biz oraları gezince gördük. Kredilerle ilgili bir ertelenme SSK ve vergi borçlarıyla ilgili esneme olması gerektiğini ilettim. Esnafa faizsiz kredi verilmesi gerektiğini söyledim. İnşallah önümüzdeki dönem bir düzenleme yapılacak” dedi.
Tarımda pazarın genişletilmesi için uçak kargo projesinin hayata geçirilmesi için çalışmaların da olduğunu ifade eden Sümer, Çin ve uzak doğu ülkeleriyle uçak kargo görüşmelerinin başladığını belirtti. Sümer, Başbakan Binali Yıldırım’ın Almanya’da yaşayan gurbetçilerin Türkiye’de tatil yapmaları için cazip bir çalışma üzerinde durduklarını da ifade etti.

CHP’Lİ ÇETİN OSMAN BUDAK’I ELEŞTİRDİ: “ESEFLE KINIYORUM”

Sümer, geçtiğimi günlerde bir şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önüne kurşun atılarak protesto edilmesi ve ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’ın bu protestodan AK Parti’yi sorumlu tutan açıklamasını değerlendirdi. Olumsuz her şeyden AK Parti’nin sorumlu tutulduğunu hale geldiğini belirten Sümer, “Öyle bir algı oluştu ki yağmur yağsa da, yağmasa da Ak partiden bilecekler. Halka rağmen siyaset yaparsanız, bir genel başkan çıkıp ‘Ben DHKP-C ve PKK’yı da ziyaret ettim’ derse mutlaka halkta bir refleks, bir tepki verir. Muhasebe yapıp hatayı kendilerinde bulmaları lazım. 'Bize laf söyleme hakları yok. Sorumlusu AK Parti’dir' söylemlerini esefle kınıyorum. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının sonucudur bu. Öyle CHP’liler var ki bana mesaj atan artık CHP bayrağının asılı olduğu sokaktan bile geçmek istemediklerini belirtiyorlar” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2016, 12:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83