Bakan Çavuşoğlu'na tepki gösterdiler

Vatan Partisi Alanya İlçe Örgütü gündeme ilişkin parti binalarında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Son yaşanan Suriye krizi hakkında değerlendirmelerde bulunan İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu “Geçen sene olduğu gibi bu sene de uçak gene başımıza Alanya’mıza füze olarak düştü” dedi.

Bakan Çavuşoğlu'na tepki gösterdiler
ABD’nin, Suriye’nin Şayrat hava üssünü vurmasını çok sert bir şekilde tepki gösteren Kurtoğlu  “Alanyamız ve bölgemizin kaldıramayacağı yükler getireceğini bölgemiz siyasetçileri başta şu anda Alanya ve bölgemizde bulunan Dış İşleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun bilmesi gerekir ve referanduma 'evet' çağrıları dışında olayı bölgemiz ekonomisine olası etkileri konusunda doyurucu açıklamalar yapmasını bölge halkının endişelerini gidermesi bakımından çok önemli olduğunu düşünüyoruz ve bekliyoruz. Dışişleri Bakanımız sorunlarımızı bırakmış 'evet'e yoğunlaşmış. Referandumu, halk oylamasını bırak Alanyamızın sorunlarını çözmeye bak. Füzeler kafamıza düşüyor. Bu nasıl ülke yönetmektedir.” dedi.

Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu’nun açıklamasının ayrıntıları şöyle:

ABD kendi deniziymiş gibi gezindiği Akdeniz de konuşlu USS Porter ve USS Ross gemilerinden fırlattığı 59 adet Tomahawk füzeleri ile Suriye’nin Şayrat Hava Üssü'nü vurdu. Bu üsten Suriye’nin İŞİD ve El Nursa yobaz terör örgütlerine karşı başarılı operasyonlar yürüttüğü herkes tarafından biliniyor. Durum son derece açık. ABD, AB ve İsrail emperyalist ittifakı bölgede Büyük Kürdistan, diğer adıyla 2'inci İsrail devletin kurma güçleri olarak örgütleyip yönettiği İŞİD ve El Nursa örgütlerinin Suriye Ordusu tarafından sıkıştırıldıkları bölgede önlerine açmak için bu senaryo hazırlanıp devreye sokulmuştur. Daha önce Irak'ta oynanan oyunun kötü bir kopyası Suriye'de oynanıyor. İdlip’de Dünya'ya servis edilen kimyasal saldırı senaryoyu oynayan ülkeler tarafından yapıldığını ortaya koyuyor.

Durum bu kadar açık ve vahim iken ülkemizin hükümet dışı yönetimi, durumu soğukkanlılıkla takip etme yerine aceleyle yapılan ve hükümetle görüşülmediği belli olan açıklamalar ile bu saldırının tarafı oldu. Bu ilkesiz Suriye düşmanlığını bizi nerelere savurduğunu göstermektedir. Suriye bölgemizde tek başına bir ülke değildir ve komşularımız İran, Irak, Rusya, Lübnan, Hizbullah güçlerinin stratejik ortağıdır ve bu güçler Suriye’ye yapılan her saldırıyı kendilerine yapılmış kabul etmektedirler.

Özetlersek Suriye'ye yapılan bu saldırıları yapan güçler, ülkemize PKK, PYD ve IŞID, FETÖ terör örgütüne ve bunların ülkemize karşı giriştikleri yıkıcı ve bölücü saldırılarında her türlü silah, mühimmat bunlara ek olarak verdikleri siyasi ve ekonomik desteklerle ayrıca ülkemize uyguladıkları ekonomik baskılarla ülkemize bölüp parçalamaya çalışıyorlar. Bugüne kadar bölge ülkeleri ile Suriye sorununun çözülmesi ve bölge barışı sağlanarak bölgemize huzur getirecek girişimleri yapan Astana Toplantıları ile bunu komşumuz Rusya ve İran ile hayata geçiren ülkemiz ne oldu da akşamdan sabaha dış politika değiştiriyor? PKK, PYD ve İŞİD her türlü silahı veren ve üzerimize yönelten ABD’nin başını çektiği bu emperyalist ittifakın komşumuza yaptığı saldırı destekleniyor. Bu durum Rus uçağının FETÖ terör örgütü mensubu Amerikan ajanı pilotlar tarafından düşürülmesinde nasıl aceleyle verilen demeçler sonucu Alanya ve bölgemiz nasıl zor duruma düşüp büyük ekonomik kayıplara uğradıysa şimdi benzer aceleci durumla daha ağır ekonomik zorluklara davetiye çıkarılmıştır. Bunun sorumlusu Türk devlet geleneğine göre davranmayan saray ve sorumsuz danışmanlarıdır ve sonuçlarının Rus uçağı düşürme olayından daha vahim ekonomik ve siyasi sonuçları olacağı bilinmelidir. Bu gelişmeler iyi giden gelişmelerin tam orta yerinde referandum çılgınlığı ile milletimize 'evetci' ve 'hayırcı' diye ayırmaya çalışan girişimlerin bir devamı olarak görüyoruz ve derhal bu gidişten vazgeçilmesini istiyoruz. Bu gelişmelerin sonuçlarının Alanya ve bölgemizde turizm Sektörü başta olmak üzere, yaş sebze ve meyve üreticilerine altından kalkamayacağı ekonomik olumsuzluklara neden olacağı ortadadır. Alanyamız ve bölgemizin kaldıramayacağı yükler getireceğini bölgemiz siyasetçileri başta şu anda Alanya ve bölgemizde bulunan Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun bilmesi gerekir ve referanduma 'evet' çağrıları dışında olayı bölgemiz ekonomisine olası etkileri konusunda doyurucu açıklamalar yapmasını bölge halkının endişelerini gidermesi bakımından çok önemli olduğunu düşünüyoruz ve bekliyoruz. Sonuç olarak Vatan Partisi Alanya İlçe Örgütü derhal komşularımızla iyi ilişkileri öne çıkaran bölge siyasetlerine dönülmesini talep etmektedir. Emperyalist ABD, AB ve İsrail’in bölgeye dayattığı ölüm, yıkım ve göz yaşından başka bir şey olmayan siyasetlere destek olunmamalı bunlara karşı durulmalıdır.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2017, 13:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83