CHP'DE 3 ADAYLI YARIŞ BAŞLIYOR

15 Kasım'a kadar delege seçimini yapması gereken CHP Alanya İlçe Teşklatı, 3 Ocak'a kadar kongresini yapması gerekiyor. Kulislerde ise mevcut başkan Şengül Yeşildal, görevden alınan eski başkan Şevki Türktaş ve Ali Tekavüt'ün adaylığı konuşuluyor.

CHP'DE 3 ADAYLI YARIŞ BAŞLIYOR

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Genel Sekreter Gürsel Tekin imzasıyla önceki gün 81 İl Başkanlığı'na yollanan takvimde, Olağan Kurultay sürecinin 3 Kasım'da başlatılması ve 3 Ocak tarihinde sona erdirilmesi öngörülüyor. CHP Genel Merkezi'nden dün 81 İl Başkanlığı'na yollanan genelgede, ilçe kongrelerinin 20 Kasım'da başlatılması ve 6 Aralık tarihinde bitirilmesi istendi. Genelgede il kongrelerinin 10 Aralık 2015 tarihinde başlatılması ve 3 Ocak 2016 Pazar günü sona erdirilmesi talep edildi. Genelgede, ilçe ve il kongrelerinin tamamlanmasının ardından Olağan Kurultay sürecinin ayrıca belirleneceği duyuruldu. Alanya'da ise karşısına partinin önemli isimlerinden Ali Takavüt'ün aday olarak çıkacağı konuşulan mevcut İlçe Başkanı Şengül Yeşildal, "Elimize henüz genelge veya kongre takvimi ulaşmadı. Bekliyoruz. Gelir gelmez kongre için düğmeye basıp çalışmalara başlayacağız" dedi. İtifası istenmesine rağmen istifa etmeyen ve CHP İl Teşkilatı tarafından İlçe Başkanlığı görevinden el çektirilen Şevki Türktaş'ın da kongrede aday olmak için nabız yokladığı öğrenildi. 



Alanya'nın İnternet Gazetesi alanyaadres.com, ziyaretçilerine 'CHP Alanya İlçe Başkanı Kim Olmalı?' sorusunu yöneltti.  linkini tıklayarak CHP'de ilçe başkanı görmek istediğiniz isim için oy kullanabilirsiniz. 

banner111

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2015, 17:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83