‘ESEN’E DE TALEP ETTİK AMA…’

CHP'nin Antalya'da gerçekleştirilen İl kongresinin ardından İl yönetimine Alanya'dan hiç bir isimin girmemesi hakkında Ali Takavut açıklama yaptı

‘ESEN’E DE TALEP ETTİK AMA…’
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 35'inci Olağan İl Kongresini Konyaaltı'ndaki İsmet Selekler Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirdi. man zaman gergin anların yaşandığı kongrede sabahın erken saatlerinden salona gelen delegeler, il başkanlığı seçimleri için 10 sandıkta oy kullandı. Başkanlık için 6 ismin yarıştığı kongrede Ali Kızıltaş, kongre öncesi sağlık sorunları gerekçesi ile çekilme kararı almıştı. Adaylardan Mustafa Şeker ise kongre sırasında listesini teslim etmeden çekildiğini açıkladı. 

ESEN YENİDEN İL BAŞKANI OLDU

Mevcut İl Başkanı Semih Esen, eski milletvekillerinden Yıldıray Sapan, Tuncay Ercenk, eski il yöneticilerinden Bahadır Manyaslıoğlu’nun yarıştığı kongrede ipi göğüsleyen mevcut il başkanı Esen oldu. Toplam 10 sandıkta 576 geçerli oydan 254’ünü alan Semih Esen seçilmiş başkan olurken, Tuncay Ercenk ise 213 delegenin oyunu almayı başardı. Bahadır Manyaslıoğlu 61, eski milletvekillerinden Yıldıray Sapan ise 48 oy aldı.

‘SANDIKTAN ÇIKANA SAYGILIYIZ’

Kongreye Alanya’dan İlçe Başkanı Ali Takavüt ile birlikte 47 il delegesi ve 17 yönetim kurulu üyesi de katıldı. Kongre öncesi seçimle belirlenen il yönetimine Didem Karagöz ve Emine Keyaoğlu; kurultay delegeliğine Ömer Zavlak, ayrıca Ali Takavüt de Esen’in listesinde olmadığı için seçilemediler. Ancak kurultay delegeliğinde Hayati Bora’nın olduğu öğrenildi. Bir değerlendirme yapan İlçe Başkanı Takavüt, “Sandıktan çıkan her şeye her zaman olduğu gibi saygılıyız. Seçilmiş bir il başkanımız var. İl başkanımız ile çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

‘ALANYA'DAN YÖNETİMDE KİMSE YOK’

Kendilerinin önerdiği isimlerin Esen’in listesinde olmadığını, adaylardan Manyaslıoğlu, Ercenk ve Sapan’ın listesinde bulunduğunu söyleyen Takavüt, “Semih Esen’e de talep ettik. Ama kendi tercihi. Şuanda Alanya’dan yönetimde kimse yok. Kurultay delegelerinin sonuçları netleşmedi. Hesaplamaların ardından kurultay delegeleri açıklanacak. Blok listedeki yönetim kurulu gibi olmuyor. Diğer adayların listesinden de kurultay delegesi olabilir. Alınan oylar sayılıyor. Duruma göre belli olacak” diye konuştu. 

KAŞLILAR OY KULLANAMADI

Kongreye CHP Antalya milletvekillerinden Niyaz Nefi Kara, Mustafa Akaydın, Çetin Osman Budak ve Devrim Kök katılırken il başkanlığından istifa ederek milletvekilliği için aday olan ancak seçilemeyen Cavit Arı'da katıldı. Cuma günü kongresi yapılan CHP Kaş ilçe Örgütü devam eden 3 günlük itiraz süresi nedeniyle il kongresine delege gönderemedi ancak bazı Kaşlılar salonda yerini alarak "Kaşlıyız, haklıyız" sloganları attı.

İŞTE ESEN’İN YENİ İL YÖNETİMİ:

Ercan Akbulut, İsmail Cem Aldut, Tamer Arı, Berfu Kerem Aşçı, Hasan Çelik, Kadir Çetinkaya, Savaş Çırakman, Rafet Çiloğlu, Mürsel Coşkun, İbrahim Doğukan Demirkaya, Ersan Dereli, Gül Ekici, Mustafa Erdem, Tuğba Erke Bostan, Mustafa Gencer, Cengiz Gülebay, Oğuz Kaçar, Selda Koç, İbrahim Koçak, Şevket Korkut, Mustafa Kozak, Mustafa Köleoğlu, İbrahim Küçükkuru, Süleyman Sakin, Mehmet Muammer Saygılı, Pınar Toğaç, Erdem Uğur, Yılmaz Yıldız, İbrahim Yılmaz.

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2015, 13:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83