Gazipaşa’da CHP’liler belediye başkan adayını seçti

Cumhuriyet Halk Partisi'nde(CHP) önseçim heyecanı sorunsuz şekilde tamamlandı. CHP Gazipaşa Belediye Başkan Adayı her kesimin takdirini toplayan Emekli SGK Başmüfettişi Mehmet Ali Yılmaz oldu.

Gazipaşa’da CHP’liler belediye başkan adayını seçti

Gazipaşa Belediye Kültür Merkezi'nde dün gerçekleştirilen önseçime İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, CHP Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, CHP Alanya İlçe Başkanı Sefa Çorbacı başta olmak üzere çok sayıda partili katıldı.

CHP'li Belediye başkan aday adayları Emekli SGK Başmüfettişi Kent ve Çevre Uzmanı Mehmet Ali Yılmaz, Avukat Yavuz Çelik, Diş Hekimi Murat Özçelik, belediye personeli Selçuk Özdemir, Ziraat Mühendisi Hidayet Bilgiç ve eski belediye başkanı Ali Güzel partilileri kapıda karşıladı. Sabah saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi sorunsuz bir şekilde saat 17.00'de tamamlandı. Partililerin yüzde 85 katılım gösterdiği önseçim, MYK tarafından görevlendirilen CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç'ın kontrolünde yapıldı. Demokratik bir ortamda gerçekleştirilen oy verme işleminin ardından saat 17.00’den itibaren sayıma geçildi.

 ÖNSEÇİME YOĞUN KATILIM

banner111

Belediye Kültür Merkezi'nin tamamının partililer tarafından doldurulduğu gözlendi. Bin 645 üyesi bulunan CHP'lilerden bin 369'u sandığa gelerek oy kullandı. Saat 17.00 itibariyle ise, oy kullanılan 3 sandık açılarak sayıma geçildi. Önseçimde açılan sandıklarda Mehmet Ali Yılmaz ile Murat Özçelik’in başabaş olması salonda heyecanlı anların yaşanmasına neden oldu. Oy sayımları sonunda dürüst, mütevazı ve tecrübesiyle ön plana çıkan Mehmet Ali Yılmaz, 398 üyenin desteğini alarak sandıklardan birinci çıkmayı başardı. Murat Özçelik 377, Yavuz Çelik 262, Selçuk Özdemir 260, Hidayet Bilgiç 24, Ali Güzel ise 23 oy aldı. Bin 369 üyenin oy kullandığı önseçimde oyların 25'i geçersiz sayılırken, bin 344 oy geçerli sayıldı. Sonuçların ardından salonu dolduran partililere seslenen CHP İlçe Başkanı Ömer Güven, kaleyi geri almak için partilileri birlik olmaya davet etti.

 YILMAZ'DAN ÖNEMLİ MESAJ

Gaziapaşa’da CHP'nin yeni umudu olan Mehmet Ali Yılmaz, sonuçların açıklanmasının ardından sahnede önemli mesajlar verdi. Islık sesleri ve sevgi gösterileri arasında konuşma yapan Yılmaz, “Beni bir aylık sürede bağrınıza bastınız, çok mutlu ettiniz. Bu yarışın bir kaybedeni yoktur. Bu yarışta partimiz kazanmıştır. İnşallah 31 Mart’ta da partimiz kazanacaktır. Hepinizin huzurunda benimle birlikte köy köy, mahalle mahalle dolaşan aday adayı arkadaşlarımın her birine teşekkür ediyorum. Çıkarken dedim ki, birlikte başaracağız ve başaracağız. 31 Mart’ta da başaracağız. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Asıl çalışmamız yeni başlayacak. 31 Mart’ta Gazipaşa’da belediye başkanı olarak beni seçerseniz asıl mutluluğu o zaman yaşayacağız” dedi. Yılmaz'ın seçim çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.

 EĞİLİM YOKLAMASI YAPILDI

Oylama işleminin ardından partililere seslenen İlçe Kurulu Başkanı İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, "Cumhuriyet Halk Partisi(CHP), Merkez Yürütme Kurulu(MYK) Antalya ilimiz Gazipaşa ilçemizde belediye başkan adayını belirlemek üzere talebenizle eğilim yoklaması kararı aldık. Bu eğilim yoklaması hakim huzurunda yapılandır. Önseçimden usul itibariyle hiçbir farkı olmayan bir seçimdir. Fark şu önseçim olduğunda seçim plakasına göre hangi tarihte önseçim yapılması gerekiyorsa, partilerde o tarihe uymak zorunda. Eğilim yoklaması yaptığımızda parti kendi örgütlerinden aldığı taleple daha önceden eğilim yoklaması yapabilir. Bizde seçimlerden 4 ay önce Gazipaşa'da eğilim yoklamasını gerçekleştirmiş olduk. Eğilim yoklaması bir kurul tarafından yürütüldü. Bu kurul Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yürütme Kurulu tarafından atandı. Ben Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yürütme Kurulu tarafından eğilim yoklaması İlçe Kurulu Başkanı olarak görevlendirdim. Türkiye'de üç ilimiz, 18 ilçemizde eğilim yoklaması yapıldı. Sandıktan çıkan arkadaşımıza başarılar diliyoruz. Belediye Başkan Adayını bizler değil yine genel merkezimiz açıklayacaktır” diye konuştu.

 YILMAZ BELEDİYE BAŞKANIMIZ

CHP İlçe Başkanı Ömer Güven, “CHP’de bu örgüt olduğu sürece adayım kim olduğu hiç fark etmez. Biz kaleyi tekrar geri alacağız. Hedefimiz bu. Birlik, beraberlik ve mücadele ruhumuz hiç bitmesin. Mücadele etmeyen hiç kimse bir şey kazanamaz, sonuna kadar mücadele. 31 Mart’ta şunu bilelim, belediye başkanlığı yarışı yapmıyoruz. Cumhuriyet düşmanlarına karşı, Ak Parti’ye karşı savaşımız var. Mehmet Ali Yılmaz Gazipaşa'nın belediye başkanı olacak. Biz burada Gazipaşa'nın belediye başkanını seçtik. Emin adımlarla 2019 yerel seçimlerine gidiyoruz. Bu seçimin kaybedeni yok. Hep birlikte Gazipaşa Belediyesi'ni kazanacağız. Bunu herkes böyle bilmeli. Katılım sağlayan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 ADAYLARDAN BİRLİK ÇAĞRISI

CHP'den belediye başkan aday adayı olarak cesaret gösteren ve sonuna kadar çalışan aday adayları önseçim sonunda partililere seslenerek, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Aile içinde güzel bir seçim gerçekleştirdiklerini ifade eden aday adayları sırasıyla söz alarak düşüncelerini ifade etti. Diş Hekimi Murat Özçelik, örgütün öz gücünün üyelerde olduğunu ifade ederek, “Bu demokrasi yarışında köylerden, mahallelerden buraya gelip bu yarışa mümkün olduğunca çok katılan değerli partililerimize, yol arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ben her zaman şunu söyledim; örgütün öz gücü üyelerdir. Ben buna inandım ve bu yüzden sizlerin buraya gelmesi için emek harcadım. Aday adayı arkadaşıma, Mehmet Ali Yılmaz beye teşekkür ediyorum. Bayrağı ona teslim ettik, burada bir zafer yok, burada bir başarı yok. Bu başarı, bu zafer 31 Mart’ta seçimleri alarak olacaktır. Bu taşıdığı bayrağı 5 arkadaş hep beraber tutarak, 31 Mart’ta kadar taşıyacağız” dedi. Avukat Yavuz Çelik, 31 Mart'a odaklanılması gerektiğini belirterek, “Demokrasi örneği sergileyen, sergilenmesinde emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Bu kendi aramızda, aile arasında bir seçimdi. Bu seçim bitmiştir, asıl seçim 31 Mart’taki seçimdir. O seçime yönelik hep beraber çalışmalıyız ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçimi kazanması için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Hep beraber sayın adayımızı desteklemeliyiz” diye konuştu.

 Selçuk Özdemir ise, “Aday Mehmet Ali ağabeyimi yürekten kutluyorum, diğer arkadaşlarımı da kutluyorum. Bu saatten sonra hep beraber daha çok iş düşüyor. İnşallah Cumhuriyet Halk Partisi Gazipaşa’da tekrar kazanacak” şeklinde konuştu. Ziraat Mühendisi Hidayet Bilgiç de seçim sonunda söz alarak, “Üye bazlı önseçim yaparak kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur. Kazanan kaybeden, centilmence mücadele eden bütün aday adayı arkadaşlarımı tebrik ediyorum” diye konuştu. Eski belediye başkanı Ali Güzel de, “Sonuçtan çok memnunum, bütün arkadaşlara, Gazipaşalılara çok teşekkür ediyorum. Kazanan arkadaşımızda kutluyorum, hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız” dedi. 5 aday adayının açıklamaları üzerine salonu dolduran partililer CHP Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Yılmaz'ı tek tek kucaklayarak tebrik etti.

 

 

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2018, 12:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83