'İHTİYACIMDAN DEĞİL, İHTİYAÇTAN ADAY OLDUM'

Antalya'da CHP'nin 26 Aralık'ta yapılacak il kongresinin 5'inci adayı, eski milletvekili Yıldıray Sapan oldu. Sapan, "Hemen ama hemen parti içi kavgaları noktalayıp, 'Tek hedef AKP'dir' diyeceğiz. Başka türlü bu enkazı kaldıramayız" dedi

'İHTİYACIMDAN DEĞİL, İHTİYAÇTAN ADAY OLDUM'
CHP'de merkez ilçe başkanlığı ve milletvekilliği yapan Yıldıray Sapan, partisinin 26 Aralık'ta yapılacak Antalya İl Kongresi için başkan adaylığını ilan etti. Sapan, düzenlediği basın toplantısında "İhtiyacımdan değil ihtiyaçtan aday oldum" dedi. Özellikle 1 Kasım seçimlerinin ardından partisi içinde bezginlik, yılgınlık ve yenilmişlik hissinin yerleşik bir ruh haline büründüğünü savunan Sapan, bunun partinin muhalefet etme reflekslerini de uyuşturduğunu söyledi.  Antalya'da Büyükşehir Belediyesi ve siyasi iktidarın yaptıkları ya da yapmadıklarının topyekün bir muhalefeti örgütleme zeminini ortaya çıkarmasına rağmen bunun değerlendirilmediğini iddia eden Sapan, şöyle konuştu:"Batı Çevreyolu'nun ancak yarısı açılabildi, Kuzey Çevreyolu'na başlanmadı bile. Yaz boyunca sivrisinekzedeye döndük. Çallı Kavşağı, 4 ay önce gündeme geldi ama biz 'Sesiniz çıkmıyor' dedikten sonra cılız bir açıklamayla gündem geçiştirildi. Elektrik kesintileri, havalimanı yolunda kesilen ağaçlar, hepimizin alınmasına çok sevindiği EXPO 2016 Antalya'nın şu an yaşadıkları hepsi ama istisnasız hepsi birer muhalefeti yaratma zeminidir." Partisinin Antalya'da kent gündemini yakalayamadığını, yakalayamadığı gibi gündem belirlemenin çok uzağında olduğunu savunan Sapan, "Bu sessizliği bozacak, AKP'yi ifşa edecek bir muhalefete ihtiyaç var. İşte bu yüzden aday oldum. Partinin üzerindeki pısırıklığı atması lazım" dedi.

'BUNLAR YANLIŞ İŞLER'

Antalya'da CHP'nin uzun yılların ardından bu kadar çok adayla bir seçime gireceğine de dikkat çeken Sapan, "Renkli bir yarış olacak. Ancak ben ev ev delegeleri ziyaret ediyorum. İpi göğüsledim diyebilirim" dedi. Buna rağmen seçim takviminin çok sıkışık olduğunu dile getiren Sapan, partinin yeni yönetimini belirleyecek delegeler üzerinde farklı araçlarla hegemonya kurulmasının ise CHP geleneklerine aykırı olduğunu savundu. Sapan, şöyle konuştu:"Maddi imkanlar üzerinden hegemonya kurulmak isteniyor. Yerel yönetimlerin çok ciddi baskısı var. Bunlar yanlış işler. Delegeyi ihtiyaçlarıyla tehdit etmek AKP'lileşmektir. Başka bir şey değildir. Bizler CHP'liyiz. Bu anlayış tebaa anlayışıdır. CHP bu anlayışı yıkan partidir. Bu anlayışı yıkan partide bu zihniyeti sürdürmek çürümüşlüktür. Yerel yönetimler de dahil olmak üzere görevde kalmanın tek koşulu başarılı olmaktır. Sen başarılı olursan tali yollara ihtiyacın kalmaz, başarılı olursan kimse seni oradan almaya çalışmaz. Bu baskı bir süre devam eder ancak sürdürülebilir değildir."
Sapan, il başkanı seçilmesi halinde rotayı parti içi sorunlardan Ak Parti'ye çevireceğini belirterek, "Benim ilk hedefim AKP'dir. Seçildiğim gün parti içi kavgaları hemen ama hemen noktalayıp, geçmişte ne yaşanmış olursa olsun, herkesi kucaklayıp 'Tek hedef AKP'dir' diyeceğiz. Bu ancak birlik içinde olunursa sağlanır" diye konuştu. Sapan, birlik mesajında milletvekilleri Mustafa Akaydın ve Devrim Kök'ün dahil olup olmadığı sorusuna ise "Kesinlikle. Başka türlü bu enkazı kaldıramayız" karışılığını verdi.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2015, 16:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83