"İnşaat yasağı ne zaman başlayacak?"

CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut turizm sezonun başlamasına rağmen inşaat yasağı işle ilgili henüz bir karar alınmamasına tepki gösterdi. Takavut, "Bu görüntüler Alanyamıza yakışmıyor. Turizmimizi bu görüntüler baltalıyor." dedi.

"İnşaat yasağı ne zaman başlayacak?"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı haftalık olağan yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. İlçe Başkanı Ali Takavut başkanlığında yapılan toplantıda gündemde turizm vardı. Takavut, her yıl Mayıs ayının ortalarında başlayan inşşat yasağı ile ilgili herhangi bir adım atılmamasına tepki gösterdi.

Alanya'nın yavaş yavaş hareketlendiği bir dönemin içinde olduğunun altını çizen Takavut, "O nedenle de Alanya’daki esnaf ve otelciler bir beklenti içinde girdiler. Mutlu olmaya çalışıyorlar beklentiyle; ancak olumsuz gelişmelerde var." dedi.

Turizmdeki olumsuz bir gelişmeyi kamuoyu ile paylaşmak istediğini belirten Takavut, her yıl Mayıs ayının ortasında başlayan inşaat yasağı ile ilgili konuştu. Bu sezon inşaat yasağı ile ilgili hiç bir açıklama, yazı olmamasına dikkat çeken Takavut, "Bakıyoruz otellerin dibinde, turizm kentlerinde, beldelerde inşaatlar harıl harıl gidiyor. İnşaatın yapılmasına herhangi bir yatırıma karşı olduğumuzdan değil ama bu konuya özen gösterilmesi gerekir. Hemen dibinde 5 katlı bir otel yanında da 12 katlı bir otel inşşatı devam ediyor. İnşaatın talaşları otelin teras katına düşüyor. Turistler otele geliyor. Kırılgan bir dönemden geçerken, turistleri burada misafir etmek için olağan gücümüzle misafirperverliğimiz göstermek isterken, bu görüntüler Alanyamıza yakışmıyor. Turizmimizi bu görüntüler baltalıyor. O nedenle acilen bu turizm işletmelerinin; otel restoran ve benzeri işletmelerin yakınında olan inşaatların devamı yasaklanmalı, turizm sezonu bittikten sonra planlama ne ise ona göre devam etmeli." dedi.

Mahmutlar'da Atatürk Caddesi ve Barbaros Caddesi'nde çalışmaların da turizm sezonu başladığı halde devam etmesini doğru bulmadığını belirten Takavut, "Bir tarafta Barbaros Caddesi'nde o bulvar gibi olan yolda yollar sökülüyor. Dev makineler orada, asfalt makineleri orada, kamyonlar orada, beton makineleri orada ve turistler de kaldırımlardan nasıl geçeceklerini şaşırmışlar izliyorlar. Hemen yukarısında Atatürk Caddesi var orası da keza öyle. Bunlar yapılsın ihtiyaç var, yolların kaldırımların düzenli bir hale gelmesine ihtiyaç var, ancak bir planlama yok. Bu turizm sezonu başlamadan önce yapılır ya da turizm sezonu biter onun arkasından yapılır. Şu anda yapılan tüm çalışmalar o bölgedeki turizmcilere, otelcilere, restorancılara ve diğer yatırımcılara ciddi zarar veriyor. Bunu da kamuoyunun bilmesini istiyorum." şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2017, 13:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83