Alanya'daki özel öğrencilerden engelsiz klip

Alanya'da bir uygulama merkezinde eğitim gören özel öğrenciler, engelin sınır tanımadığını göstermek için ‘Happy’ isimli klip hazırladı.

Alanya'daki özel öğrencilerden engelsiz klip
Alanya'da eğitim veren devlet okulu Sakine Nesibe Zamanoğlu Özel Eğitim Uygulama Merkezi, sosyal proje kapsamında hem farkındalık oluşturmak hem de öğrencilerin mutluluğunu paylaşmak ve engelin sınır tanımadığını göstermek için tamamen okul kadrosundan ve özel öğrencilerden oluşan ekiple ‘Happy’ klibi hazırladı.

"Okumuz açıldığı günden bu yana farklı bir konsept kattı"

10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kapsamında okulu ziyaret eden Alanya İlçe Milli eğitim Müdürü Hüseyin Er, Alanya Sakine Nesibe Zamanoğlu Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin özel eğitime dikkat çekmek adına tamamen kendi personeliyle ‘Happy’ isimli klibi çekerek bir farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi. Bu anlamlı günde özel öğrencilerle beraber olduğunu söyleyen Müdür Er, "Özellikle okumuz açıldığı günden bu yana il ve ilçemize farklı bir konsept kattı. Yapmış olduğu başarılı çalışmalarla özel öğrencilerimizin toplumda daha duyarlı bir şekilde algılanmasına katkı sağlıyor. Devletimizin özel eğitimine vermiş olduğu desteği ilgi ve alakayı en iyi şekilde topluma yansıtmaya çalışmaktayız. Okulumuz açıldığı günden bu yana sosyal, kültürel ve sportif alanlarda adından hem Antalya genelin hem Türkiye genelinde söz ettirmekte" dedi.

"Özel çocuklarımız için hayallerimiz var"

Bir devlet okulu olarak 'ben' duygusu değil, 'biz' duygusuyla hareket etmenin güzelliğini hep birlikte yaşadıklarını ifade eden okul müdürü Ebru Bezci ise özveri, sevgi ile saygının eğitimle birleştirdiği zaman başarının kaçınılmaz olduğunu ve hep beraber yaşayarak gördüklerini belirti. Bezci, "Özel çocuklarımız için hayallerimiz var ve biz hayallerimizin sınırsızlığına inanıyoruz. Bunun için de ekibimizle birlikte böyle bir klip çekelim istedik. Özel çocuklarımızın da istedikten sonra neler yapabileceğini, engellin sınır tanımadığını ama her şeyden önce devlet okullarının da istedikten sonra yapabildiklerini ve başarabildiklerini gösterebilmek istedik. Bunun içinde sosyal projeler kapsamında bir şeyler başara bildiysek ne mutlu bize. Biz ekip duygusuyla hareket etmenin mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2017, 15:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83