MHP ESKİ YÖNETİCİLERİNDEN KURULTAY ÇAĞRISI

Antalya MHP Genel Merkez eski yöneticileri ve eski il başkanları ortak bildiri yayınlayarak kurultay çağrısı yaptı

MHP ESKİ YÖNETİCİLERİNDEN KURULTAY ÇAĞRISI
Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde bir araya gelen MHP Genel Merkez eski yöneticilerinden Baki Küçük, Nizamettin Sağır, Feridun Bahşi ile il eski başkanları, kadın kolları il eski başkanı, merkez ilçe başkanları, il eski başkan yardımcıları, ilçe başkanları ve il eski ocak başkanları yayınladıkları ortak bildiride kurultay çağrısı yaptı. 
Ortak bildiride MHP'nin 1 Kasım seçimlerinde milletvekili sayısının 80'den 40'a düşmesine vurgu yapılarak, yaşanılan durumun parti içerisinde hayal kırıklığına, umutsuzluğa ve yılgınlık duygularına neden olduğu belirtildi. 
Bildiriyi okuyan MHP İl Kadın Kolları Eski Başkanı Zerrin Ekebil, 1999 seçimlerinde elde edilen başarıdan sonra girilen bütün seçimlerden, MHP'ye gönül vermiş kişilerin hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. 
İktidar iddiası olması gereken partinin yüzde 8,5 ile yüzde 17 arasında sıkışıp kaldığını belirten Ekebil, "Genel merkez yönetimin başarısızlığı kabul ile öz eleştiri yerine, sanki başarı varmış gibi olduğu yer ve halde durması, parti tabanında deyim yerindeyse infiale sebep olmuştur" dedi.

"PARTİ İÇİ DEMOKRASİ İŞLER HALE GETİRİLMELİDİR"


Zerrin Ekebil, parti tabanının bir zihniyet değişikliği içerisinde olduğunu söyleyerek, "Bu değişimi gerçekleştirme sorumluluğu, başta Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ile Büyük Kurultay Delegesi olarak seçilmiş arkadaşlarımızdır. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey, Olağanüstü Kurultaylarda Genel Başkanlık seçimi yapılmasını engelleyen tüzükte değişiklik yapmak üzere, tüzük kurultayını kendisi toplamalıdır. Değişimin sadece şahıslarda değil, zihniyetlerde de gerçekleşmesi ve parti içi demokrasinin işler hale getirilerek gelişiminin sağlanması hedefine yönelik olması arzumuzdur" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2015, 14:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83