Uslu: CHP millete hakaret ediyor

STK ve Mahalle ziyaretleri yapan Atay Uslu yapmış olduğu konuşmalarda şunları ifade etti: "94 yıllık Türkiye tarihimizde tek başına iktidar olmuş hükümetler döneminde atılımlar yaptık, koalisyon hükümetlerimde ise durakladık hatta geriye gittik. Koalisyon hükümetleri döneminde ortakların anlaşamamasından çok çekmiştir, zararlar görmüştür. Ortakların anlaşamamasının faturasını hep milletimiz ödemiştir.

Uslu: CHP millete hakaret ediyor
 Bir parti düşünün Cumhuriyetimiz kurulduğundan bu yana var, tek partili dönemi saymazsak hiçbir zaman tek başına iktidar olamamış! Başka bir parti düşünün kurulalı 15 yıl olmuş ve kurulduğundan bu yana yani 15 yıldır hep  iktidar. 67 yıldır CHP'nin tek başına iktidar olamaması CHP seçmenini üzüyor! 

CHP'ye oy veren kardeşlerimiz  biz neden iktidar olamıyoruz sorusunun cevabını aramalıdır. Aslında bunun cevabı ortadadır; CHP'nin sürekli çekişme ve kavga odaklı olmasıdır, halkın %50 sinin oyunu almış bir partiye karşı  benim dediğim olacak, benim dediğim doğrudur anlayışında olmasıdır, halkı dikkate almamasıdır, kucaklayıcı siyaset yapmamasıdır, ötekileştirişi siyaseti benimsemesidir. Daha dün CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce bir TV programında anayasa maddelerini halk anlamaz diyor. Ey Muharrem İnce, belki siz anayasa paketindeki maddeleri hiç okumadınız, bekli okudunuz anlayamadınız. Ama görüyorum ki milletimiz ilk defa bir Anayasa'yı bu kadar çok iyi biliyor. Eğer  maddeleri anlamak istiyorsanız halkımız size anlatacaktır. Çünkü milletimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini sizlerden çok daha iyi biliyor. Şimdi Milleti cahil görme huyunuzun vazgeçin. Yoksa sizin dediğiniz gibi bu zihniyetle 250 yıl geçse bile iktidar olamazsınız. 

ARTIK 15 YILDA BAŞARDIKLARIMIZI 5 YILA SAĞDIRACAĞIZ

Konuşmasının devamında Atay Uslu yeni sistemin Güçlü Meclis ve  sorumlu Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi öngördüğünü anlatarak  şunları ifade etti: "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte Meclis tarihimizde hiç olmadığı kadar güçleniyor. Kanunlar artık hükümetin teklifiyle değil, sadece milletvekillerinin teklifiyle çıkarılacak. Meclis sadece kanunları hazırlayıp çıkarmakla kalmıyor, Cumhurbaşkanını ve Hükümeti denetleme hakkına sahip olacak. 

Yeni sistem ile Cumhurbaşkanın her türlü eylem ve işlemine yargı yolu açılıyor. Yeni sistemde  Cumhurbaşkanı sorgulanabilir ve sorumlu hale geliyor. Güçlü yönetim ve istikrar ile Türkiye kazanacak, milletimiz kazanacak. Türkiye'yi 15 yılda 3 kat büyüttük. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile 15 yılda başardıklarımızı 5 yıla sığdıracağız. Türkiye'nin hızına hız gücüne güç katacağız. Kararımız Evet.  Evet diyoruz, Çünkü Antalya'yı Seviyorum, Türkiye'yi Seviyorum. “Atay Uslu konuşmasının son bölümünde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun " İdlib saldırısı insanlık suçudur. Esed'le ilgili kararı Suriye halkı verecek' diyenler görsün ki böyle giderse karar verecek halk kalmayacak. mesajına dikkat çekerek İdlib'te kimyasal gaz kullanan çocukların da ölümüne sebep olan, insanlık suçu işleyen Esed rejimini ve bu suça sessiz kalan ülkeleri ve Birleşmiş Milletleri kınadı.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2017, 12:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83