Uslu'dan Kılıçdaroğlu'na gönderme

Anayasa değişikliği halkoylaması çalışmalarına hız kesmeden devam eden AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Manavgat Evrenseki mahallesinde çiftçiler ile bir araya gelerek yeni sistemi anlattı.

Uslu'dan Kılıçdaroğlu'na gönderme
Atay Uslu, Evrenseki Mahallesinde çiftçiler ile yapmış olduğu sohbette, “ CHP Genel başkanı Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde, Cumhurbaşkanının istediği zaman meclisi feshedebileceğini söylüyor. Kılıçdaroğlu yeni anayasa maddelerini ya okumamış, ya da okumuş anlayamamış. Şu an ki anayasamızda Cumhurbaşkanı belirli şartlarda meclisi seçime götürebilir yani fesih kararı alabilir. Bunu 7 Haziran seçimleri sonrası gördük, hükümet kurulamayınca Cumhurbaşkanımız seçim kararı aldı ve 1 Kasım seçimleri yapıldı” diye konuştu. 

YENİ SİSTEMDE GÜÇLÜ MECLİS SEÇİMLERİ YENİLEME YETKİSİNE SAHİP

Yeni sistemde Cumhurbaşkanı seçim yenileme kararı alabilir ancak bu kararı aldığı anda Cumhurbaşkanlığı seçimi de, meclis seçimi de yenilenir. Yani Cumhurbaşkanın fesih yetkisi değil, seçim yenileme kararı alma hakkı var. Fesih tek taraflıdır, oysa yeni sistemde olan iki taraflı yani kendi görev süresini de sonlandıran bir seçim yenileme kararıdır.  Aynı hak yani seçim yenileme hakkı TBMM’de de var. Ancak hangi organ karar alırsa alsın, iki seçim birden yenileniyor. Dolayısıyla bu bir fesih değil seçim yenileme. Hem cumhurbaşkanı seçim kararı alırsa, seçilme hakkına sahip olduğu iki dönemden birincisi sona ermiş olacak. Bu kararı ikinci döneminde alırsa bir daha seçilme hakkı kalmayacak” dedi.

YENİ SİSTEME ÇİFT BAŞLILIĞI KALDIRDIĞI İÇİN EVET DİYORUZ

Atay Uslu konuşmasının devamında Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi ve yeni sistem ile eski sistemi karıştırdığını anlatarak şunları söyledi;

"Kemal Bey de diyor ki; "Yeni modeli kurduk. Cumhurbaşkanı başka partiden,  Başbakan başka partiden oldu. Asıl kavga o zaman çıkacak. Niye söylemiyorsunuz bunu millete?"  Sayın Kılıçdaroğlu işte zaten bizde tam bu sebeple Evet diyoruz; Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi bu çift başlılığı kaldırdığı için Evet diyoruz.  Sayın Kılıçdaroğlu evet çıkarsa çift başlı sistem gelecek zannediyor."

MAHALLE MAHALLE MANAVGAT'TA EVET ÇALIŞMASI

Atay Uslu, katıldığı toplantılarda Antalya Büyükşehir Belediyesinin ve hükümetin yaptığı yatırımlar konusunda bilgiler verdi. Uslu, Menderes Türel Başkanlığındaki Büyükşehirin  AK Belediyeciliğin güzel eserlerini Manavgat'a kazandırdığını anlattı.

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, çiftçilerle buluşmasının ardından ilçe başkanı Hasan Öz ve teşkilat mensupları ile Manavgat Ziraat Odasında ve mahallelerde toplantılarla programlarına devam etti.                         

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2017, 13:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83