10 BİN ADIM YÜRÜYEN YEŞİL ELMAYI KAPTI

Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü düzenli yürüyüşe dikkat çekmek için 10 bin adım yürüdü. Yürüyüşü tamamlayanlara yeşil elma ödül olarak verildi.

10 BİN ADIM YÜRÜYEN YEŞİL ELMAYI KAPTI

 Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü, sağlıklı yaşama dikkat çekmek için yürüyüş düzenledi. Kırmızı şapka ve beyaz tişört ve eşofmanlarını giyen yaklaşık 70 kişi Konyaaltı Mini City önünde bir araya geldi. Antalya Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Murat Özdemir’inde katıldığı yürüyüşe ilgi yoğun oldu. Konyaaltı Sahili boyunca devam eden ve Konyaaltı Kent Meydanı’nda sona eren 3 buçuk km’lik parkuru tamamlayan vatandaşlara ise yeşil elma ödül olarak verildi.

banner111
Yürüyüşle ilgili bilgi veren Dr. Özdemir, bu yürüyüş için Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı beden eğitimi öğretmenlerinden de ısınma hareketleri konusunda destek aldıklarını söyledi. Günlük 10 bin adım yürüyüşün kronik birçok hastalığı önlediğini belirten Özdemir, “Bugün 3 buçuk km yürüdük geldiğimiz yeri bir de geri döneceğiz. Toplamda 7 km olacak. 10 bin adımda zaten 8 km’ye denk geliyor. Hayatımızın içinde kronik hastalıklar olmasın diye düzenli yürüyüş tavsiye ediyoruz. Hayatımıza hareket katarsak kalp damar hastalığı, inme ve diyabetin yanı sıra birçok hastalığın önüne geçiyoruz” dedi.


Güncelleme Tarihi: 29 Şubat 2016, 16:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83