ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ailesi büyüyor

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne çocuk gastroenteroloji, hepatoloji ve beslenme bilim dalı uzmanı atandı

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ailesi büyüyor
Antalya Kamu Hastaneler Birliğine bağlı ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ataması yapılan Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme Bilim Dalı Uzm. Dr. Ersin Sayar, 2 Mayıs 2017 Salı günüde hasta muayanesine başladı. 

Konu hakkında açıklamada bulunan Hastane Yöneticisi Dr. Tevfik Yazan, “Ailemize yeni bir üye daha katıldı. Hastane olarak daima kaliteli ve güvenilir sağlık hizmeti sunmak adına tüm gayreti göstermekteyiz. Aramıza katılan arkadaşlarımızla birlikte hastane olarak güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum. Yakında bölge hastanemiz halkımızın hizmetine açılacaktır. Yeni branşlarımız da açılmaya ve hizmet vermeye devam edecektir. Hastalarımıza yeni hastanemizde aramıza katılan yeni arkadaşlarımızla birlikte daha da kaliteli bir hizmet sunacağız. Hastanemizde görevine başlayan meslektaşım Uzm. Dr. Ersin Sayar’a yeni görevinde başarılar dilerim.” dedi. 

Göreve başlayan Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme Bilim Dalı Uzm. Dr. Ersin Sayar ise Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Hastalarıma en iyi sağlık hizmetini sunabilmek için elimden gelen gayreti göstereceğim.” dedi. Her hastanın kendisi için ayrı bir önem arz etti"  şeklinde konuştu.

Uzm. Dr. Sayar; uzmanlık dalı hakkında da şu bilgileri verdi:

"Bilim dalımızda sindirim sistemi yani yemek borusu, mide, ince ve kalın bağırsak ayrıca karaciğer, pankreas ve safra kesesi hastalığı olan çocukların ve bebeklerin tanı, tedavi ve izlemleri yapılmaktadır. Bu hastalıkların çocuklardaki başlıca bulguları karın ağrısı, kabızlık, şişkinlik, bulantı hissi, kusma, ishal, yutma güçlüğü ve sarılıktır. Ünitemizde sindirim sistemi hastalığı olan çocuklara gerektiğinde üst ve alt endoskopik girişimsel işlemler tanısal ve bazen de tedaviye yönelik olarak uygulanabilmektedir. Ayrıca beslenmesi dengesiz (az veya fazla kilolu) olan çocukların takibi yapılıp tedavisi (diet veya beslenme desteği) planlanmaktadır. Ayrıca sinir sistemi (nörolojik) sorunları nedeniyle beslenme sorunu yaşayan hastalara da gerektiğinde beslenme desteği uygulanmaktadır.  Bilim dalımızın alanına giren başlıca hastalıklar ise Gastroözofageal reflü, kabızlık, gastroenterit, fonksiyonel karın ağrısı, gastrit, irritabl bağırsak sendromu, çölyak hastalığı, hepatit, safra kesesi taşı, obezite, karaciğer yağlanması ve iltihaplı bağırsak hastalığıdır."

Uzm. Dr. Ersin Sayar Kimdir?

1979 yılında İstanbul Bakırköy’de doğan Uzm. Dr. Ersin Sayar 1985-1989 yılları arasında ortaokul ve lise öğrenimini Cağaloğlu Anadolu Lisesinde tamamlamıştır. 1996-2002 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde okuduktan sonra, 2003-2009 yılında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlığı Bölümünü bitirmiştir. 2010-2013 yılları arasında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Gastroenteroloji Bilim Dalı yan dal uzmanlık alanından mezun olmuştur. 2013-2017 yılları arasında ise SBÜ Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev almıştır. Ardından 2017 Nisan ayında Antalya Kamu Hastaneler Birliğine bağlı Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yeni görev hayatına başlamıştır.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2017, 15:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83