BAYANLAR! BU TESTİ MUTLAKA YAPTIRIN

Alanya Kaymakamlığı Toplum Sağlığı Merkezi Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi (KETEM) 2014 yılından bu yana halkımıza ücretsiz bir şekilde hizmet veriyor.

BAYANLAR! BU TESTİ MUTLAKA YAPTIRIN

 Alanya Toplum Sağlığı Merkezine bağlı KETEM’de tam donanımlı ve ücretsiz bir şekilde meme kanseri, kalın bağırsak kanseri ve rahim ağzı kanseri için taramalar yapılıyor.

banner111
DR YÜKSEL: ÜCRETSİZ MAMAOGRAFİ

Alanya Kaymakamlığı Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Dilek Yüksel, KETEM ile ilgili ayrıntılı bilgi verdi. Dr. Yüksel, “Çağımızın en çok korkulan hastalıklarından kansere karşı erken teşhis ve tarama çok önemlidir. KETEM’de toplamda en çok görülen 3 kanser türü olan kalın bağırsak kanseri teşhisi için gaitadan gizli kan bakımı, rahim ağzı kanseri teşhisi için smear alımı ve meme kanseri teşhisi için klinik meme muayenesi ve son teknoloji mamografi cihazı ile ücretsiz mamaografi çekimi yapılmaktadır. Özelikle bu 3 kanser türünün erken teşhis edilmesi halinde tedavisinin çok kolay ve kesin olduğu bir gerçek. Vermiş olduğumuz eğitim ve seminerlerle kanser konusunda vatandaşlarımızı aydınlatıyoruz. Onları teşhis, tedavi ve eğitim için merkezimize davet ediyoruz'' dedi.

Alanya Kaymakamlığı Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Dilek Yüksel Ketem’de Ulusal Kanser Tarama Standartlarının öngördüğü şekilde hizmet verildiğini belirterek yapılan teşhis ve tedavilerin standartlarını anlattı. 

ULUSAL MEME KANSERİ TARAMA STANDARTLARI

a.40-69 yaş grubu kadınlar hedef gruptur.
b.Mamografi çekimi ile meme kanseri taraması yapılır.
c.Taramanın aralığı 2 yıl olmalıdır.

ULUSAL SERVİKS (RAHİMAĞZI) KANSERİ TARAMA STANDARTLARI

a.30-65 yaş grubu kadınlar hedef gruptur.
b.Smear ve HPV Testi  ile serviks kanseri taraması yapılır.
c.Smear taramaları 5 yılda bir tekrarlanmalı, son iki testi negatif (normal) olan 65 yaş kadınlarda tarama sonlandırılır.

ULUSAL KOLON (KALINBARSAK) KANSERİ TARAMA STANDARTLARI 

a.50-70 yaş aralığındaki kadın ve erkekler hedef gruptur.
b.“Gaitada Gizli Kan Testi” (GGK)  ile kolon kanseri taraması yapılır.
c.2 yılda bir test tekrarlanmalıdır.
d.10 yıl arayla kolonoskopi tetkiki yapılmalıdır

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2015, 09:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83