Evde 5 dakikada hazırlanan doğal tarifle kış hastalıklarına meydan okuyun

Evde 5 dakikada hazırlanan doğal tarifle kış hastalıklarına meydan okuyun

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Beslenme ve Diyet Kliniğinde Diyetisyen Nafikar Başkan, yazdan kışa geçiş döneminde, öksürük ve soğuk algınlığının sıkça görüldüğünü söyledi. Uzm. Diyetisten Başkan, herkesin evinde bulunabilecek malzemelerle 5 dakikada hazırlanan doğal bir tarif verdi.

"Kışı rahat geçirmemizi sağlayacak"

Özellikle soğuk kış aylarının gelmesiyle birlikte hastalıklarında arttığını söyleyen Uzm. Dyt. Başkan, “Hastalıkları daha hafif atlatmak için evde doğal evde hazırlayabileceğimiz, öksürüğe iyi gelecek bir tarifimiz var. Bu karışım hem bağışıklığımızı kuvvetlendirecek hem de vücut direncimizi artırarak vücudumuzdaki serbest radikalle savaşarak vücut direncimizi artırıp, kışı rahat geçirmemizi sağlayacak” diye konuştu.

"Her evde bulunan malzemelerle 5 dakikada hazırlanıyor"

Öksürüğe iyi gelen karışımın her evde bulunan malzemelerle 5 dakikada hazırlandığını ifade eden Başkan, "Neredeyse her evde bulunan malzemeler. Bunlar zencefil, zerdeçal, pekmez, tarçın ve limon. Dilerseniz karabiber de kullanabilirsiniz. Çok basit, 5 dakika içerisinde hazırlayabileceğiniz doğal bir tarif. Bu karışım bütün kışı rahat geçirmenizi sağlayacak” şeklinde konuştu.

"1 hafta boyunca sabah akşam tüketin"

banner111

Öksürüğe iyi gelen karışımın 1 hafta boyunca sabah akşam tüketilmesi gerektiğini belirten Uzm. Dyt. Başkan, "Hazırladığımız karışım hastalıklardan önce ve düzenli tüketilirse vücut direncimizi artırmada çok daha faydalı olacaktır. Karışım 1 hafta boyunca sabah akşam bir tatlı kaşığı kadar tüketilirse çok daha faydalı olur” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83