KAZAYLA ORTAYA ÇIKAN GERÇEK

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşayan 5 yaşındaki Furkan Enes Kılıç, Medical Park Antalya Hastane Kompleksi’nde olduğu operasyonla sağlığına kavuştu.

KAZAYLA ORTAYA ÇIKAN GERÇEK
12 aylıkken bir böbreğinin küçük olduğu tespit edilen Furkan Enes Kılıç, Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Üroloji Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. İbrahim Duman’ın gerçekleştirdiği ameliyatla sağlığına kavuştu. Küçük Furkan’ın bebekken sürekli ateşlendiğini ve hasta olduğunu fark ettiklerini söyleyen Baba Mesut Kılıç, “Birçok hekime başvurduk ama bir sorun tespit edilemedi. 1 yaşındayken kafasını duvara çarptı. Kontrol amaçlı hastaneye götürdük. Araştırmalar sonunda oğlumuzun bir böbreğinin diğerine göre küçük olduğu tespit edildi” diye konuştu.

TEK BÖBREĞİ KÜÇÜK BİRÇOK İNSAN VAR

Konulan teşhisin ardından başka hastanelere gidip çare aradıklarını vurgulayan Baba Kılıç, “Görüştüğümüz hekimler böbreğinin bu şekilde küçük kalacağını, büyütülemeyeceğini ve Türkiye’de bu şekilde yaşamını sürdüren birçok insanın olduğunu söylediler. Fakat bundan sonra özellikle beslenme konusunda çok dikkatli olmamız gerektiğini, dikkat edilmezse bazı hastalıklara neden olabileceğini belirttiler” şeklinde konuştu.

HAYATINA TEK BÖBREKLE DEVAM EDECEK

Küçük olan böbreğin oğullarının kusmasına, yüksek derecede ateşlenmesine, rahat hareket edememesine neden olduğunu belirten Baba Kılıç, “Oğlumuzun hastalığı gitgide arttı. Tedavi için arayışa girdik ve Antalya’ya geldik. Yapılan tahliller sonucunda Yrd. Doç. Dr. İbrahim Duman’ın tavsiyesi üzerine küçük böbreğin alınması için ameliyatı kabul ettik. Oğlumuz başarılı bir ameliyat geçirdi. Artık hayatına tek böbrekle devam edecek olsa da böbreğin oğlumuza verdiği zararların sona erdi” dedi.

ENFEKSİYON KAYNAĞI BÖBREK TEK KESİDEN ALINDI

Gerçekleştirilen operasyonun ardından konuşan Yrd. Doç. Dr. İbrahim Duman ise tek böbrekle doğan ve yaşamını sürdüren yüzlerce kişinin olduğu belirterek sözlerine şöyle devam etti: 
“İdrar kesesinden kaçağı olan enfeksiyon kaynağı böbrek, tek kesiden alındı. Hastamız 2 gün sonra şifayla taburcu oldu. Furkan Enes, tek böbrekle yaşamını sürdürebilecek. Bu nedenle tek böbreğin korunması için aileye önerilerde bulunduk.”


Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2015, 12:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83