Apaydın “Biz yalandan ve iftiradan uzak bir çalışma yürütüyoruz”

İYİ Parti Alanya İlçe Teşkilatı Haftalık Yönetim Kurulu Olağan Toplantısı bugün gerçekleştirildi. Toplantının ardından yerel seçim sürecine de değinen Apaydın, “yalan vaatlerden, dedikodudan ve iftiradan uzak bir çalışma yürütüyoruz” dedi.

Apaydın “Biz yalandan ve iftiradan uzak bir  çalışma yürütüyoruz”

Parti binasında gerçekleştirilen toplantının ardından İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Yücel Apaydın gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuşmasına Ankara’da yaşanan feci tren kazasında hayatını kaybeden vatandaşlara başsağlığı dileyerek başlayan Apaydın, yerel seçimler öncesi yürüyülen çalışmalar hakkında şunları söyledi: “Yerel Seçim sürecine gelecek olursak, Çalışmalarımızda da gözlemlediğimiz üzere halkın İYİ Parti'ye ve Belediye Başkan Adayımıza teveccühü tamdır. Alanya halkı artık hak ettiği hizmeti almak istiyor. Sadece seçim zamanı yaklaştığında hatırlanma samimiyetsizliğinin halk artık farkında. Bizler tüm samimiyetimizle, yalan vaatlerden,dedikodudan ve iftiradan uzak bir çalışma yürütüyoruz. Ve biliyoruz ki halk şeffaf hizmete, ihtiyaçlarına cevap verecek bir yönetime ve eşit hizmet almaya hasrettir. Bizler halkın taleplerini karşılayacağız ve layık olduğu gibi yöneteceğiz.”

Açıklamasında Ankara’da meydana gelen feci tren kazasına da değinen ilçe başkanı apaydın “Bu kaza bir kez daha gösterdi ki yapılan yatırımlar gerektiği gibi denetlenmiyor. İhale aşamasından başlayarak, uygulama ve teslim süreci de dâhil yapılan hatalar zincirinin sonucu kazalara davetiye çıkarılıyor” dedi.

“TORPİLE DAYALI ALIMLAR BU KAZALARA DAVETİYE ÇIKARIYOR”

banner111

Devlet kurumlarında personelin torpile dayalı olarak seçildiğini ve bu nedenle işin ehli personel sayısının az olduğunu vurgulayan ilçe başkanı Apaydın, “Torpile dayalı alımlar yapıldığı için bilgisiz ve işinin ehli olmayan çalışanlar, ölümlü kazalara sebebiyet vermektedirler. Çalışanlar ifadelerinde de gerekli eğitimi almadıklarını söylemelerine rağmen ve önlemlerin yetersiz olduğunu üstlerine bildirmelerine rağmen kazanın suçu sadece çalışanlara kalıyor.Onları eğitimsiz işe alarak, rant için çalışan asıl sorumlular ise konuya yabancı hatta kendileri ile alakasız bir durum gerçekleşmiş gibi umursamayarak suçu kendilerinden savuşturuyorlar” şeklinde konuştu

“AK PARTİ İHALELERİ KENDİSİNE YAKIN OLAN ŞİRKETLERE VERİYOR”

2002 yılında iktidara geldikten sonra AK Parti’nin ‘Kamu İhale Kanunu’nda değişikliğe giderek ihale düzeninin uluslar arası standartlardan uzaklaştırıldığının altını çizen Apaydın, açıklamasına şu şekilde devam etti:  “Kamu İhale Kanunu’nda değişikliğe giderek ihale düzenini uluslararası standartlardan uzaklaştıran AK Parti, 2017 yılında kamu ihalelerinin neredeyse tamamını kendisine yakın olan dört şirkete verdi. Bu şirketler tüm Türkiye’nin bildiği malum şirketlerdir. Yeter ki yandaşım kazansın mantığı ile ilerleyip yandaş şirketlere ihaleyi verdikten sonra devlet, gerekli kontrolleri sağlamak yerine şirketlere yapacağı ödemeleri karşılamak için halkı ekonomik olarak zora sokacak adımlar attı. Vatandaşa verdiği hizmette, vatandaşın can güvenliğini düşünmeden hareket etti. Kaliteli işçilik ve malzemeden uzak, gerekli alt yapılar sağlanmadan hizmete açılan yüksek hızlı trenin sinyalizasyon ihalesi tamamlanmadığı için mi bu kadar can yandı?  Dün Meclis Genel Kurulu’nda Genel Başkan Yardımcımız Koray Aydın da dile getirdiği gibi: Pamukova'daki kazada ceza makiniste kesildi dosya kapandı!  Çorlu'daki kazada nerdeyse yağmuru sorumlu tutacaklar! Ankara'daki Hızlı Tren faciasının sorumluluğu ‘geçici görevli’ bir makasçıya yüklenerek, dosya kapatılamaz.Mevcut İktidar ülkede gelişen tüm iyi şeyleri kendine mal ederken; bütün kötü gelişmeleri ve yanlışları başkalarına mal ederek kendilerinin olan her suça başka suçlu bularak ve kamuoyuna suçu hata gibi anlatarak; siyasal sorumluluğu yerine getirmekten uzak bir anlayışa sahiptir. Gazetelerde de okuduk, makasçı ‘makas değiştirmeyi unutmuş olabilirim’ diyor. Yöneticilerin görevi makas değiştirme unutulsa bile, kazaların olmasını önleyecek bir denetim mekanizmasını kurmaktır. Eğer siz yüksek hızlı tren işletmeciliği yapıyorsanız 100 yıl önceki yöntemleri kullanamazsınız. “

 

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2018, 14:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83