Türel “El ele Alanya’nın geleceği için çalışacağız”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya ziyareti kapsamında Hal Komisyoncuları Derneği’nin ardından ilçedeki oda ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile bir araya geldi.

Türel “El ele Alanya’nın geleceği için çalışacağız”

Alanya ile ilgili çalışmalar hakkında bilgiler veren Türel, oda ve STK temsilcilerinin de sorularını yanıtladı. Yönetim anlayışında birliktelik ve istişare olduğunu söyleyen Türel, “Sizlerle el ele vermek suretiyle Alanya’nın geleceği için çalışacağız. Birlikte olursak güçlü oluruz. Alanya’ya yapılan hizmetlerin birlik beraber esasına dayalıdır. Alanya tarihi yazılırken ‘Alanya’ya ilk katlı kavşaklar Türel’in döneminde yapıldı’ yazacak. Kim yaptı tartışmaları gündemi meşgul etti ama önemli olan yapılması. Yapımının hızlanmasını projelerin tarafımızdan hazırlanıp sunmamız sağlamıştır” dedi.

banner111

“BİR İŞE BAŞLAMAK BİTİMENİN YARISIDIR”

Çevre yolunun da hızlı bir şekilde tamamlanması için projelerin tamamlayıp Karayolları’na teslim edildiğini söyleyen Türel, projelerin bir etabının projesinin 1 milyonun üzerinde olduğunu vurguladı.

“Bir işe başlamak bitirmenin yarısıdır düsturu ile başlamasına vesile oluyoruz” diyen Türel, önemli olanın kimin yaptığı değil yatırımın yapılmış olması olduğunu söyledi. Türel, “Acaba biz kavşak ve çevreyolu projelerini Karayolları’na vermeseydik bu kavşaklar bitmiş olur muydu? O yapıyor bu yapıyor tartışmalarından öte bence cevabı aranması gereken soru budur. Ben hizmetkar sözünü büyük bir gururla kullanıyorum. Hatta bazen ‘Alanya’nın, Antalya’nın amelesiyiz’ diyoruz. Bundan da iftihar ediyoruz. Alanya’nın sorununu çözeceksek, kimse sorunu çözecek gerekirse kapısında yatar sonuca varırız” dedi.

ÇÖP ALTINDIR

‘Çöp altındır’ sloganı ile Alanya’nın çöpünün değerlendirildiğini de söyleyen Türel, “Alanya’nın en önemli sorunlarından bir tanesi çöp sorunuydu. Şimdi Türkler’de çöpten enerji elde edeceğimiz bir tesis kuruyoruz. O tesis tamamlansın diye beklemeden Yumru tepesinde geçici tesis ile Alanya’nın çöpünden şuanda 5 bin konutun enerji ihtiyacını karşılayabilecek 3 megawata yakın elektriği sağlamış bulunuyoruz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2018, 09:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83