Alanya'da sörf merkezi kurdu

Alanya'da muz yetiştiren Hayri Yenialp, arkadaşının tavsiyesiyle tanıştığı ve tutkusu haline gelen sörf için merkez kurdu.

Alanya'da sörf merkezi kurdu
Alanya'da yaşayan 39 yaşındaki Hayri Yenialp, deniz tutkusunu sörfle birleştirdi. Babasına ait muz bahçesinde haftanın 3 günü çalışan Yanialp, sörf sporunu hava şartları kötü olduğunda yapıyor.

Yenialp, kış aylarında yağışlı, çok rüzgarlı havayı spor ve eğlenceye dönüştürüp, bir grup arkadaşıyla sörf tutkunlarını  Alanya'ya çekmeye başladı. Arkadaşlarıyla kurduğu Alanya Sörf Takımı'yla etkinlikler gerçekleştiren Yenialp, hazırladıkları projeyle de  Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'ndan (BAKA) hibe almayı başardı. Alınan hibeyle Yenilap'ın iki noktada kurduğu sörf merkezinde eğitim veriliyor.

"Kötü havalarda, dalgalı denize girip rahatlıyoruz"

Hayri Yenialp yaptığı açıklamada, muz bahçesinde çalıştığını, yağmur sezonu başlayınca sulama işlerinin azaldığını aktararak, 2009'da bir arkadaşının Alanya'ya ilk kez sörf tahtası getirmesiyle sörfle tanıştığını dile getirdi.

Sörfü denemeye başladığında çok hoşlandığını, tutku haline geldiğini anlatan Yenialp, şöyle konuştu: 

"Sörf merkezi kurarak turizme katkı sağlamak istedim. Kurduğum merkezde yerli ve yabancı turistlere eğitim veriyoruz. Denizin dalgalı halinden hoşlanıyorum. Kötü havalarda, dalgalı denize girip rahatlıyoruz. Spordan öte rehabilite eden bir etkinlik. Yarışlar düzenliyoruz. Burası çok fazla etkinliklerin düzenlendiği bir ilçe. Alanya, sadece yaz aylarında denize girilen, plajlarında güneşlenen ve turistlerin vakit geçirdiği bir yer değil. Turizmin ilçede kışın da yapıldığını bu sporla göstermek istiyoruz. Dalgalı denizlerde ve fırtınalı havalarda sahillerin dolabileceğini biliyoruz. Çünkü  Alanya plajları, sahilleriyle bu sporu yapmaya çok uygun."

Yenialp, sörfün ilçede bilinirliğini artırmak için çalışmalarına devam edeceğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2017, 13:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83