HEYECAN FIRTINASI START ALDI

Büyükşehir Belediyesi’nin gençleri spora teşvik etmek ve spor alt yapısı oluşturmak üzere geçtiğimiz yıl Türkiye’de ilk olarak hayata geçirdiği Okullar Ligi’nin 2015-2016 sezonunun açılışı yapıldı.

HEYECAN FIRTINASI START ALDI

 Geçtiğimiz yıl başlayan ve tüm Türkiye’ye örnek olan Okullar Ligi’nin ikinci sezonu Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törenle başladı. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, Antalyasporlu futbolcular ve dünyaca ünlü futbolcu Samuel Eto’o ile çok sayıda genç ve aileleri katıldı.

banner111
HEPİNİZ BENİM EVLADIMSINIZ

Açılışta gençlere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Belediye başkanı demek, şehrin emanet edildiği kişi demektir. Ben, Antalya’nın bütün çocuklarını da bana emanet sayıyor, sizleri kendi evladım gibi görüyor, evladım gibi seviyorum. Sadece kendi çocuklarım için değil, her biri benim birer evladım sayılan bütün Antalya’nın çocukları için çalışıyorum. Size gelecekte daha güzel bir Antalya bırakmak için gayret ediyorum” dedi.

SİZLER İÇİN PROJELER HAYATA GEÇİRİYORUZ

“Sizin spor yapmanız, müzik yapmanız, iyi yetişmeniz benim en büyük arzumdur” diyen Başkan Menderes Türel şunları söyledi: “Ben gençliğimde müzik öğrendim, piyano çalmayı öğrendim, basket oynadım, futbol oynadım, profesyonel sporcu oldum, Antalyaspor’da yönetici olarak görev de yaptım. Şimdi de Belediye Başkanı olarak Antalya’da spor altyapısının gelişmesi, sizlerin, gençlerin spor yapması için çalışıyorum. Antalyaspor Lisesi’nin temelini attık ki, sizler hem okuyasınız hem de spor yapasınız. Antalya’da güreşten futbola, basketboldan yüzmeye kadar geleceğin sporcularını yetiştirmek onlarca projeyi hayata geçiriyoruz.”

ANTALYASPOR’U TUTUN

“Antalyasporumuzu izliyor musunuz, destekliyor musunuz? “ diye soran Başkan Menderes Türel’e geleceğin sporcuları hep birden “Evet” diye cevap verdi. Başkan Türel de “Siz Antalya’nın evladısınız. Önce Antalyaspor’u tutacaksınız. Önce Antalya diyeceksiniz. Önce Antalyaspor, sonra ister Fenerbahçe’li ister Beşiktaş’lı olun. Anlaştık mı?” dedi.

FATİH TERİM HAYRAN KALDI

Hem gençleri spora teşvik etmek hem de yetenekleri keşfetmek için organize ettikleri Okullar Ligi’nin Türkiye’ye örnek olduğunu anlatan Başkan Türel, Türk Milli Takımı Futbol Direktörü Fatih Terim’in de projeye hayran kaldığını ve İstanbul’da uygulanmaya başladığını belirtti.

5 İLÇEDEN 2500 ÖĞRENCİ KATILIYOR

Geçen sene 'Okullar Ligi'nde Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı ilçelerinden 63 okul, 110 takım, 1320 öğrencinin mücadele ettiğini hatırlatan Türel, şu bilgileri verdi: “Bu yıl 'Okullar Ligi'ni 5 ilçeye yayıyoruz. Artık Aksu ve Döşemealtı okulları da Okullar Ligi’nde mücadele edecek.  Okul sayısı 80’e, takım sayısı 140’ye ve öğrenci sayısı  2 bin  250'ye çıkıyor.
Bu yıl spor dallarının sayısı da artıyor. Futbol, Basketbol ve Voleybol’a ek olarak Hentbol’da da müsabakalar yapılacak.”

YETENEKLİ GENÇLER ANTALYASPOR’A

Okullar Ligi koordinatörlerinin yıl boyunca Antalyaspor Kulübü ile sürekli irtibatlı olarak yetenekli öğrencileri tüm spor dallarında alt yapıya kazandıracaklarını söyleyen Türel, Okullar liginde şampiyon olan takıma, okul birincilerinde olduğu gibi 5 yıldızlı otel tatil hediyesi vereceklerini de müjdeledi. Türel, gençlerden spor yaparken derslerini de ihmal etmemelerini istedi.

ETO’O YU ÖRNEK GÖSTERDİ

Gençlere törene katılan Antalyasporlu Eto’o’yu örnek gösteren Türel, “Antalya’ya geldiği günden bu yana, futbolculuğunun yanında insanlığıyla, tevazusuyla, takım liderliğiyle Türk futboluna örnek olan Eto’o size de en güzel örnek olmalıdır. Mesela Burak Yılmaz, Antalya’dan bizim gencimizdir. Eminim ki, içiniz de Arda gibi futbolcular, Hidayet, Mehmet Okur gibi basketbolcular vardır. Yeter ki çok çalışın inşallah içinizden geleceğin milli sporcuları çıkacaktır” dedi.
Başkan Menderes Türel’in sahneye davet ettiği Antalyaspor’lu Eto’o da gençlere, “Spor sağlıktır, sporu asla bırakmayın. Yaşasın Antalya, Yaşasın Türkiye” diye seslendi. Başkan Türel ve Samuel Eto’o’ya büyük ilgi gösteren çocuklar fotoğraf çektirmek birbirleriyle yarıştı.
 
Konuşmaların ardından ATSO Güzel Sanatlar Lisesi 10. Sınıf Resim Öğrencisi Hüseyin Pesen Başkan Menderes Türel’e Okullar Ligi’ni resmettiği bir tablo hediye etti. Başkan Türel de Hüseyin Pesen’in jestine bisiklet hediye ederek karşılık verdi.

AKROBASİ TOPLULUĞU BÜYÜLEDİ

Program sonunda sahneye Kenya Akrobasi Grubu çıktı. Birbirinden güzel ve akrobatik hareketler ile gösterilerini sergileyen grubu uzun süre alkışlandı.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2015, 16:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83