Milli atletimiz dünya 3'üncüsü oldu

Aytemiz Alanyaspor'un milli atleti Ahmet Arslan, 32'nci Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası'nda 3'üncülüğü elde etti. Bulgaristan'ın Sapareva Banja kentinde düzenlenen yarışmada 3'üncülük kürsüsüne çıkan Arslan, bu sonuçla kariyerinde 3'üncü kez dünya şampiyonalarında derece elde etmiş oldu.

Milli atletimiz dünya 3'üncüsü oldu

 Milli atletimiz Arslan, 2005 yılından bu yana dağ koşusu yarışlarında mücadele ettiğini söyledi. 2008’de dünya 3'üncülüğü ve 2011’de Dünya 2'nciliği kazandığını belirten Arslan, "Bu yarışta Avrupalı sporcular arasında en iyi dereceyi elde eden sporcu olarak normal sıralamada 4'üncü oldum ancak yarışmayı ilk sırada bitiren Ugandalı sporcunun diskalifiye edilmesi sonucu 3'üncülüğü elde ettim" dedi. 

banner111
Yarışma öncesinde en iyi Avrupalı sporcu olarak ilk 3 sırada yer bulmayı hedeflediğini dile getiren Arslan "Bunun anlamı hem son yıllar uzak kaldığım Avrupa Şampiyonluğu yerine gececek olması, hem de geçen yıllarda yaşadığm form düşüklüğü sonrasında tekrardan zirveye tırmanmak  olacaktı. Nihayet yarış sonunda bu hedefime ulaşmış oldum" diye konuştu. 

Kulüp başkanımız Hasan Çavuşoğlu ise, milli sporcumuz Ahmet Arslan'ı dünya 3'üncüğünden dolayı kutladı. Arslan'ın bu yıl elde ettiği başarıların dünya 3'üncülüğüyle taçlandığını kaydeden Çavuşoğlu şöyle dedi: "Katıldığı her yarışta ülkemizi, Alanya'yı ve kulübümüzü başarıyla temsil eden sporcumuzu tebrik ediyorum. Bizleri bir kez daha gururlandırdı."

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2016, 19:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83