800 ACENTENİN ADI VAR KENDİSİ YOK

RSAB kayıtlarında görünen ancak telefon açıldığında bakkal çıkan yerler var. Kağıt üzerinde görünüp mesleği yapmayanlardan tespit edilenlerin listesi bakanlığa verilecek

800 ACENTENİN ADI VAR KENDİSİ YOK
Aralık ayında yapılacak Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) 22. Genel Kurulu için seçim sürecine girilmesiyle birlikte seyahat acenteliği mesleğinin sorunları ve meslek örgütü TÜRSAB’ın konumu tartışılmaya başladı.

Tartışmalar devam ederken ilginç bir durum ortaya çıktı. Resmi kayıtlara göre, kağıt üzerinde TÜRSAB üyesi göründüğü halde fiilen mesleği yapmayan, adı var kendisi yok dudrumunda 800 acente olduğu ortalya çıktı.
 
"Yeniden TÜRSAB" grubunun başkan adayı Firuz Bağlıkaya, yaptıkları çalışmalar kapsamında kayıtlı bütün üyelere ulaşmayı hedeflediklerini, bu kapsamda kayıtlarda görünün acentelerden 800’ünün  adı var kendi yok durumunda olduklarının ortaya çıktığını söyledi.
 
Kağıt üzerinde  olan, fiilen seyahat acenteliği mesleğini yapmadıkları anlaşılan bu acentelerin seçimler döneminde nasıl kullanıldığı konusunda endişeleri olduğunu belirten Bağlıkaya, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
 
"TÜRSAB’a kayıtlı olan şubeler hariç toplam 6 bin acente var. Seçim çalışmaları kapsamında üyelerle görüşmeler yapıyoruz. Bu çalışmalarımız sırasında bütün çabalarımıza rağmen ulaşamadıklarımız oldu. Nedenini araştırınca gördük 800 acentenin adı var kendisi yok. Bunlar, kağıt üzerinde  üyelikleri devam eden, belgeleri olan acenteler olarak görünüyor.  Ancak telefon açtığımızda ya bakkal, manav gibi yerler çıkıyor . 1618 sayılı yasaya göre bu adı var kendisi yok durumunda olanların oy hakkı var. Ama bunlar kimdir bilinmiyor. Bunların listesini çıkardık. Bunun için bakanlığa başvuracağız.” 

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2015, 12:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83