Alanya'da turizm sezonu nasıl gidiyor?

İlk 6 ayda Rusya'dan Antalya'ya gelen Rus turist saysının 2015 seviyesini aşması, Antalya'nın turizm bölgelerine de yansıyor. Ancak otel dolulukları artsa da, gelirlerdeki geriye düşüş henüz döndürülebilmiş değil. Antalya'nın gözde turizm bölgesi Alanya'daki son durumu Burhan Sili değerlendirdi.

Alanya'da turizm sezonu nasıl gidiyor?
ALTİD Başkanı Burhan Sili, bayram süresince 4-5 yıldızlı tesislerin yüzde 100 doluluğa ulaştığını belirtti. Daha düşük yıldızlı tesislerin bu dolulukta olmadığının altını çizen Sili, ''Ay bazında bölge ortalaması yüzde 75-80 arasında ilerliyor.'' dedi.

''TEMMUZ-AĞUSTOS YÜZDE 75-80 DOLULUKLA GEÇER''

Bu yıl Rusya pazarında erken rezervasyona olan talepte artış yaşansa da son dakika alışkanlığının devam ettiğini ifade eden Burha  Sili, Avrupa'daki eksilerin de devam ettiğine dikkat çekti. Sili, ''Son dakikalarla toparlanacağına inanıyoruz. İç pazarın da erken rezervasyon alışkanlığı henüz yeterince gelişmedi. Şu anda doluluklar iyi gözükmese de temmuz ağustos ayları da yüzde 75-80 aralığında bir dolulukla geçecektir.'' şeklinde konuştu.

''FİYATLAR GEÇEN YILIN ALTINDA''

Sezon başından bu yana Avrupa’da yaşanan kayıplar, Rusya’da paksı arttırma çabaları ve iç pazara verilen indirimler nedeniyle fiyatların geçen yılın altında olduğunu ve kısa vadede eski seviyelere ulaşılamayacağını söyleyen Sili, şu noktaların altını çizdi:

''2016'DA ÇOK CÜZİ DE OLSA KAR EDERİZ''

2015’te Rusya’nın kendi ekonomik sorunlarında dolayı bu ülkeden gelen turist sayısı bir önceki yıla göre yüzde 20 azalmış ve 2 milyon 800 bine düşmüştü. Şu anki gidişata baktığımızda Rusça konuşan ülkelerde 2015 rakamlarına ulaşırız gibi gözüküyor. Genel anlamda ise 2016’dan bir tık daha iyi bir sezon olur. Geçen sene sahil kesimi ve İstanbul zarar etti. 2017’de çok cüzi olsa da belirli bir kar hedefimiz var.''

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2017, 11:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83