ALANYA'DA YAŞAYAN RUSLARDAN ÇAĞRI VAR

Rusya ile Türkiye arasında yaşanan uçak krizi Alanya'da yerleşik yaşayan Rusları endişelendirdi.

ALANYA'DA YAŞAYAN RUSLARDAN ÇAĞRI VAR

 Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela, ülkelerden çıkacak kararları takip ettiklerini söyledi. Kendi ülkelerinde başlatılan Türkiye karşıtı kampanyaların ortamı gerdiğini belirten Anjelika Anzhela, "Maalesef dünden bu yana burada yaşayan Ruslar tedirgin oldu. İki ülke arasında yaşanan krizden dolayı ve Rusya'da yapılan Türkiye karşıtı konuşmalardan dolayı tedirgin oluyorlar. Ne olacak bilmiyorlar" dedi. 

banner111
'HER İKİ ÜLKE İÇİN ENDİŞELENİYORLAR' 

İlçede yaşayan Rusların Türkiye'yi 2'nci memleketi olarak benimsediğini anlatan Anzhela, "Sonuçta ne kadar Rus milletinden olsalar da burada yaşıyorlar. Bu yüzden her iki ülke için de endişeleniyorlar. Sadece Rusya'yı düşünmüyorlar, çünkü Türkiye de onlar için bir ev, ülke oldu. Buradaki Rusların bazıları Türkçe bilmediği için, Rusya'nın haberlerini takip ediyor fakat Türkiye'de ne olup bittiğini öğrenmek adına beni arıyorlar. Bana ' Türkiye bu konuda ne diyor acaba' diye soruyorlar" diye konuştu. 

'TÜRKİYE İLE RUSYA KARDEŞTİR' 

Dernek üyesi ve ilçede yerleşik Ruslarla bir araya gelerek durumu değerlendirdiklerini aktaran Anjelika Anzhela, şöyle dedi: "Buradaki insanların fikirlerine bakacak olursak; onlar ne Türkiye'den gitmek istiyor ne de bu durum onları korkutuyor. Şimdilik öyle bir korku yok. Sadece 2 devletin arasında bir ortak nokta bulunacağına inanıyorlar. Dünyanın 2 büyük devleti söz konusu olduğu için mutlaka aranın bulunacağına, tekrar dostluğumuzun ve kardeşliğimizin devam edeceğine yerleşik Ruslar olarak inanıyoruz. Hiç kimse 'evimi satayım ve gideyim' demiyor. Şu an sosyal medyada bir sürü Türkiye aleyhine reklamlar oluyor. Bunlara hiç kulak asmaya gerek yok. Rusya ve Türkiye kardeşiz." 

'ALANYA'YA GELMEK İSTEYENE BİLAT SATMAMIŞLAR' 

Yerleşik Ruslar olarak kendilerini üzen tek konunun uçuşlarda sıkıntı yaşanması olduğunu vurgulayan Anzhela, "Alanya'da evi olan Ruslar, sabah Rusya'dan Türkiye'ye gelmek için uçak bileti almaya gitti. Burada Noel tatili yapmak istiyorlardı fakat onlara bilet satılmamış. Kendilerine Türkiye'ye biletin yasaklandığını, uçuşların yapılmayacağını söylemişler. Buna çok üzüldüler" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2015, 10:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83