ALANYA'DAN AVRUPA’YA SESLENDİLER

Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi üyeleri (Yeni Alanyalılar), TRT Türkiye’nin Sesi Radyosu aracılığıyla Avrupa’ya seslendi. 41 dilde yurtdışına yayın yapan Türkiye’nin Sesi Radyosu “Evim Türkiye” programına konuk olan yerleşik yabancılar, Özlem Yalçın’ın sorularını yanıtladı. Yabancılar Meclisi Üyeleri, Alanya ile ilgili duygularını aileleri ve Alanya’ya yerleşmek isteyen yabancılarla paylaştılar.

ALANYA'DAN AVRUPA’YA SESLENDİLER

 Rusya, Almanya, Finlandiya, Ukrayna, Polonya ve Gürcistan vatandaşı 12 Yeni Alanyalı, Türkiye’ye yerleşme hikayelerini, Türk kültürüne dair izlenimlerini, bir yabancı olarak Türkiye’de yaşamanın zorluklarını ve kolaylıklarını, ilginç yaşam öykülerini TRT Radyosuna Türkçe olarak anlattı.

banner111
ALANYA İKİNCİ EVİMİZ

Alanya’nın ikinci vatanları olduğunu söyleyen Yerleşik Yabancılar (Yeni Alanyalılar), “Alanya Avrupa’nın bir parçası gibi.  Sokağa çıktığımızda her zaman kendi dilimizi konuşan bir insana rastlamak mümkün. Burada kendimizi yalnız hissetmiyoruz, sıkılmıyoruz, vakit geçirecek  çok fazla hobi var” diye konuştular.

“YETMEZSE YARIN GETİRİRSİN”

Türk kültürüne dair  ilginç bir örnek veren Ukraynalı Yulya Evci, “Markete girince paran yetmezse yarın getirirsin diyor market sahibi. Güveniyor. Bizde böyle bir şey yok, paran varsa alırsın, yoksa alamazsın. İlk karşılaştığımda şok olmuştum” dedi.

“ALANYA ÖZEL BİR ŞEHİR”

Alanya’nın kendisi için özel bir şehir olduğunu belirten Litvanyalı Ruta Danileviviute ise, “ Kültür farklı olabilir, din farklı olabilir ama sokakta hiçbir zaman kendimi yabancı hissetmiyorum. Belediye her işimizde bize destek oluyor. Bize Yeni Alanyalı diyorlar. Müzik dinlemeyi seviyorum. Türk müziğinden Türkçe öğrendim” cümleleriyle duygularını dile getirdi.

“BURADA BAHTİYAR OLUYORUZ”

Halk arasında Marina Teyze ve Dodo Amca olarak bilinen Rum çift Alanya’daki sevgi, saygı ve yakınlığın başka yerde olmadığını belirtti. İnsanların Alanya’da bahtiyar olduğunu vurgulayan Dodo Amca, “Çünkü burada iyi hizmet veriliyor. İyi bir emekli maaşı ile burada çok rahat yaşayabilirsiniz. Türk insanı çok merhametli” ifadelerine yer verdi.

“TÜRK BAYRAĞIYLA YAŞAMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

Bazı yabancıların Türk vatandaşlığına geçtiğini söyleyen Anjelika Anzhela, “Türk vatandaşlığı hakkına sahip oldum, çok mutluyum. Burası medeniyetlerin buluştuğu hoşgörü şehri. Türk Bayrağıyla yaşamaktan gurur duyuyorum” dedi. 

TANITIMA RADYO DESTEĞİ

Her bir yabancıya ayrı ayrı mikrofon uzatan Türkiye’nin Sesi Radyosu “Evim Türkiye” programının yapımcısı Özlem Yalçın, konuklarının ilginç hikayelerini ve Alanya izlenimlerini 12 hafta boyunca dinleyicilerine sunacak, TRT’nin sosyal medyasında, web sayfasında  paylaşcak.

11 YILDIR TÜRKİYE’NİN TEK  ÖRNEĞİ

Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi (Yeni Alanyalılar) Başkanı Abdullah Karaoğlu, Yabancılar Meclisi’nin Türkiye’de tek olduğunu ve 11 yıldır gönüllülük esasıyla çalışmalarına devam ettiğini belirtti. Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in her zaman yanlarında olduğunu ve çalışmalarına destek verdiğini vurgulayan Karaoğlu, TRT Radyosu’na Yabancılar Meclisi’nin örnek çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2016, 17:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83