ALANYA EXPO'DA BÖYLE YER ALACAK

İpek Atölyesi, Muz Lifi Atölyesi ve Alanya Bahçesi ile Antalya EXPO 2016’daki yerini alan Alanya Belediyesi, Alanya’yı üç farklı konseptte 6 ay boyunca tanıtacak.

ALANYA EXPO'DA BÖYLE YER ALACAK

 22 Nisan Cuma günü resmi açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, yabancı devlet başkanları, bakanlar ve binlerce davetlinin katımlı ile gerçekleştirilecek olan Türkiye’nin ilk EXPO’sunda, Alanya da yerini aldı.

banner111




MUZ LİFİ ATÖLYESİ, İPEK ATÖLYESİ VE ALANYA BAHÇESİ EXPO’DA

Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp ve beraberindeki Belediye heyeti bugün EXPO alanına giderek son hazırlıkları kontrol etti. EXPO 2016’nın, Türkiye için çok önemli bir organizasyon olduğuna dikkat çeken Başkan Yardımcısı Ali Yenialp; “Bu büyük organizasyonda Alanya Belediyesi olarak biz de varız. Belediyemiz iki yıldır üzerinde önemle durduğu Muz Lifi Projesi ve muz lifinden elde edilen ürünleri, binlerce ziyaretçinin akın edeceği EXPO’da görücüye çıkaracak. Yine Alanya’nın geleneksel ipek dokumaları ve ipek böcekçiliğinin tarihi Alanya İpek Atölyesi’nde sergilenecek. Alanya Bahçesi’nde ise Selçuklu mirası Alanya Tersanesi, Kızılkule ve Tophane Mahallesi’yle birlikte muz, portakal ve çeşitli çiçeklerin tanıtımı yapılacak. Aynı zamanda geleneksel Alanya evlerinde kullanılan tavan motifleri, ağaç işçiliğinin yegâne örnekleri ziyaretçilere sunulacak” dedi.

Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, EXPO 2016’yı ziyaret eden vatandaşların Alanya Bahçesi ve Alanya Atölyelerini mutlaka ziyaret etmeleri tavsiyesinde bulundu.





Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2016, 17:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83