Almanya'dan turizmci için biri iyi biri kötü iki haber

Almanya'dan turizmci için biri iyi biri kötü iki haber


Almanya'da yapılan son araştırma, halkın büyük kısmının yaz tatiline çıkmak istediğini ortaya koydu. Ancak eğilim tatili ülke içinde geçirme yönünde.
 

Almanya'da yapılan son araştırma, halkın büyük çoğunluğunun yaz tatiline çıkmak istediğini gösteriyor. Tercih edilecek destinasyonlara bakıldığında ise, Almanya içinin başı çektiği görülüyor.

Araştırma şirketi Forsa'nıın RTL ve NTV için 31 Mayıs - 1 Haziran tarihlerinde 1000 yetişkinle yaptığı araştırmaya göre, Almanların yüzde 64'ü bu yıl seyahate çıkmak istiyor. Bu oran, şubat ayında ölçülen oranın yüzde 9 üzerinde.

‘Tatile çıkacağım’ diyenlerin yüzde 55’i beklemede

Ancak bu yaz tatile çıkmak istediğini belirtenlerin yalnızca yüzde 45'i rezervasyonunu yaptırdı, yüzde 55'lik kesim ise hala beklemede. Henüz rezervasyon yaptırmayanların 3'te 2'si, pandeminin önümüzdeki haftalarda nasıl bir seyir izleyeceğini görmek istiyor.

Bu verilerin, enfeksiyon oranlarındaki olumlu değişimin devam etmesi durumunda, haziran ayında Almanya'da rezervasyonların önemli miktarda artacağını gösterdiği ifade ediliyor:

Almanların 3’te 2’si ülke içinde tatil yapacak

Ancak araştırmaya katılanların 3'te 2'si bu yıl tatilini ülke içinde geçirmek istediğini belirtti. Katılımcıların yüzde 15'i tatil için yurt dışına gideceğini, yüzde 18'i ise hem yurt içinde hem de yurt dışında tatil yapacağını beyan etti. Tatilini yurt içinde geçireceğini açıklayanların sadece 3'te 1'i 'neden pandemi' derken, geri kalan kısım zaten Almanya içinde tatil yapmayı planladığını açıkladı.

banner111

Bu yıl tatile çıkmayacağını belirtenlerin yüzde 53'ü pandemi nedeniyle, yüzde 24'ü ise ekonomik nedenlerle tatile çıkmayacağını belirtiyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83