Bakan Çavuşoğlu: Turizmde patlama yaşayacağız

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İngiltere'den gelen turist sayısında artış olduğunu belirterek, "Gelecek sene görüyoruz ki Almanya'dan, Avrupa'nın her yerinden de Türkiye'ye gelen turist sayısında atış olacak, talepler patlamaya başlayacak." dedi.

Bakan Çavuşoğlu: Turizmde  patlama yaşayacağız
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, OTI Holding'in kuruluşunun 25. yılı dolayısıyla turizm merkezi Belek'te bir otelde düzenlenen gala yemeğinde konuştu. Protokol üyelerinin yanı sıra yaklaşık 30 ülkeden 2 bine yakın acente sahibi, havayolu şirket temsilcileri ve operasyon müdürlerinin katıldığı yemekte Çavuşoğlu, OTI Holding'in kuruluşunun yıl dönümünü hep beraber kutladıklarını belirterek, şirketin başarılı çalışmalarını takdirle izlediğini söyledi.

'2 MİLYONDAN FAZLA İNSANA HİZMET VERMEK HERKESİN YAPACAĞI BİR İŞ DEĞİL'

Başarılı çalışmaların sadece Türkiye'de değil, dünyada marka olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, "2 milyondan fazla insana hizmet vermek herkesin yapacağı bir iş değil. OTİ Holdingin özellikle bazı ülkelerde ilişkilerimizin daha iyi noktaya gelmesi noktasında gayretlerini Dışişleri Bakanı olarak en yakından ben biliyorum" dedi.

'ZOR ZAMANLARDA TÜRKİYE'NİN VE TURİZMİN YANINDA OLDUNUZ'

Dünyanın dört bir yanından gelen konuklara turizme desteklerinden dolayı teşekkür eden Çavuşoğlu, Türkiye'ye güvenip, Türk turizmine verilen desteklerden duyduğu mutluluğu ifade etti: "2002 yılında yılda 13 milyon turistten 2014 yılında 34 milyon turiste çıktıysak sizin sayenizde oldu. 2015 ve 2016 yıllarında Türkiye'ye gelen turist sayısında biraz düşüş oldu. Bunun sebeplerini hepimiz biliyoruz ama Türkiye'ye olan desteğinizi hiç azaltmadınız, zor zamanlarda Türkiye'nin ve turizmin yanında oldunuz." 

Bir Alman'ın kendisine, "Bizim siyasetçiler Türkiye'ye gitmememiz için telkinde buluyor, bizi zehirliyor ama görüyorum ki Antalya'nın tadını İngilizler çıkarıyor" dediğini anlatan Çavuşoğlu, "Doğru, İngiltere'den gelen turist sayısında da artış var ama gelecek sene görüyoruz ki Almanya'dan, Avrupa'nın her yerinden de Türkiye'ye gelen turist sayısında atış olacak, talepler patlamaya başlacak. Çünkü son iki sene gittikleri yerlerden memnun kalmadılar ve oralarda adeta soyulduklarını söylüyorlar. Türkiye'ye geri gelmek istiyorlar" diye konuştu.

'PARİS VE BERLİN NE KADAR GÜVENLİYSE ANTALYA DA O KADAR GÜVENLİ'

Antalya Valisi Münir Karaloğlu da turizmin gelişmesine yerli ve yabancı şirketlerin büyük katkısı olduğunu ifade ederek, şirketin yurt içi ve dışında önemli başarılar sağladığını kaydetti.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman da Türkiye'nin, dünyanın açık hava müzesi olduğunu belirterek, dünyanın en çok turist ağırlayan altıncı ülkesi olduğunu ifade etti.

2023 hedeflerine ulaşmak için gece gündüz çalışmaya devam edeceklerini belirten Yayman, "Ülkemize gelen her turisti Tanrı misafiri olarak görüyoruz. Berlin ne kadar güvenli ise İstanbul o kadar güvenlidir. Paris ne kadar güvenli ise Antalya o kadar güvenlidir" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2017, 16:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83