ÇAVUŞOĞLU RUSYA'YA GİDİYOR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yazdığı mektuba ilişkin açıklama yaptı.

ÇAVUŞOĞLU RUSYA'YA GİDİYOR

 Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin'e gönderdiği mektupta, Rus askeri uçağının düşmesiyle ilgili derin üzüntü duyduğunu belirterek, "Hayatını kaybeden Rus pilotun ailesine bir kez daha acılarını paylaştığımı belirtmek ve taziyelerimi sunmak istiyorum; kusura bakmasınlar diyorum" ifadelerini kullandığını söyledi.

banner111
Kalın, Erdoğan'ın Putin'e gönderdiği mektupta, Türkiye ile Rusya arasındaki geleneksel dostane ilişkilerin tekrar tesis edilmesi, bölgesel krizlerin çözümü için işbirliği ve terörle ortak mücadele edilmesi için çağrıda bulunduğunu belirtti.

ÇAVUŞOĞLU RUSYA'YA GİDİYOR

Öte yandan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 1 Temmuz’da Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenecek Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Örgütü’nün toplantısına katılacağı açıklandı. Moskova, Soçi’de 1 Temmuz’da düzenlenecek Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Örgütü’nün toplantısı için Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na davet göndermişti. 

Sputnik'in haberine göre, Peskov, "Devlet Başkanı Putin, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rus savaş uçağının düşürülmesi nedeniyle yaşanan durumu düzeltmek istediğini söylediği mesajı aldı" dedi.

Peskov'un söylediğine göre, mesajında Rus pilotun ölümü nedeniyle taziye dileklerini ileten Erdoğan, 'özür dilerim' ifadesini kullandı. Kremlin Sözcüsü'nün yaptığı açıklamada, "Erdoğan, Rusya ile ilişkilerin normalleşmesi için elinden geleni yapacağını söyledi" denildi. Açıklama'da ayrıca, mektupta ''Uçağı bilerek düşürmek gibi bir niyetimiz olmadı. Ölen pilotun ailesinin acısını tüm kalbimle paylaşıyorum" ifadelerinin yer aldığı belirtildi. 

Peskov, Erdoğan'ın mesajında 'İzvinite' (Извините) kelimesini kullandığını belirtti. Bu kelime Rusçadan Türkçeye 'Özür dilerim' ya da 'Beni affedin' şeklinde çevriliyor.

Cumhurbaşkanlığı'ndan da bir açıklama yapılması bekleniyor.

BAŞBAKAN YILDIRIM 'GÜZEL GELİŞMELER VAR' DEMİŞTİ

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde bugün düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşmesi yönündeki temasların seyri konusundaki sorusunu şöyle yanıtlamıştı: "Bu yönde de güzel gelişmeler var. Yakında paylaşacağız."

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş da bugün Bakanlar Kurulu Toplantısı devam ederken yaptığı açıklamada, "Rusya ile ilişkilerimizde yumuşama istikametinde atılan adımlarla, yumuşama trendinin hızlandığını görüyoruz. Rusya tarafından da ilişkilerin normalleşmesi için bir takım sinyaller geliyor" demişti.


Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2016, 18:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83