Gazipaşa'ya oteller açılabilecek

Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, 2019 yerel seçimleri öncesi otel yatırımcılarına ruhsat verecek duruma geleceklerini açıkladı.

Gazipaşa'ya oteller açılabilecek
Başkan Çelik, göreve geldiklerinden beri Gazipaşa'da bir otel yapılması için çalıştıklarını ve bunun için önlerine çıkan engelleri tek tek aştıklarını belirterek, 3-4 ay içinde Koru Mahallesi'nde otel için ruhsat vereceklerini müjdeledi. Başkan Çelik, "En geç 2018 sonu, 2019 yılının başı gibi de Kahyalar ve Kızılin'de otel ruhsatı verebileceğiz" dedi.

YATIRIMCILAR SIRADA BEKLİYOR

"Aslında yatırımcılar Gazipaşa'ya gelmek istiyor. Şuanda görüştüğümüz 5 büyük ve bir küçük yatırımcımız var. Bu bahsettiklerimiz 20-25 milyonluk yatırımlar. Belediyemizin bir yeri var. Burayla ilgili proje çizdirdik. Son noktaya geldik. İhaleye çıkacağız. Tabi ihaleyi kimin alacağını bilemeyiz. İhale şartlarımızdan birisi, en geç 2019 Ocak ayında ruhsatı alarak kazma vurmak. Greenpark, imar sorunun çözümünü bekliyordu. Bunu hallettik, ufak prosedürler kaldı. Kahyalar'da yine çok istekli bir yatırımcımız var. KOMBİ arazisi bekliyor. 49 yıllığına yapılacak otel projesinde yap işlet kira öde devret modelini uygulayacağız. Hatta yarı yarıya ortak olacağız. Bunun için İçişleri Bakanımızdan izin alacağız. Şartnameleri hazırladıktan sonra önce oraya göndereceğiz. Şartnamemiz uyarsa ihaleye çıkacağız. Greenpark, ANEX Tur ve İstanbul'dan bir yatırımcı grubu ihaleye girecek. İçişleri Bakanımızın, ihaleye girmeleri için bir kaç grupla görüşmesi var. Azerbaycan’dan bile istekli var. Havalimanı olması dolayısıyla istek oranımız fazla. ANEX Tur'da da yakında Gazipaşa'nın tanıtım reklamları yer alacak. Güzel günler geliyor" dedi.

HAVALİMANIMIZ REKORLAR KIRIYOR

Gazipaşa Havalimanı'nın bu yıl rekor kırdığını belirten Başkan Çelik, "Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu Gazipaşa'da düzenlediği miting sırasında Havalimanımızın terminal binasının büyütüleceği ve ikinci bir pist yapılacağının sözünü verdi. Gazipaşa Havalimanı'nda bu yıl yolcu sayısının 1 milyon 200 bini aşması bekleniyor. Eğer bu şekilde istikrarlı bir yolcu artışı gözlenirse en kısa sürede çalışmaların başlayacağını düşünüyorum. Dışişleri Bakanımız bu konuyu yakından takip ediyor. Kendisi Gazipaşa'ya en iyi hizmetlerin sunulması için çalışıyor. Otel yapıldığı zaman turistler Gazipaşa'yı daha çok tercih edecekler. Ancak yatırımcılar bizim ilçede yapmış olduğumuz yatırımlarında bitmesini bekliyor. Daha iyi görünüme kavuşan Gazipaşa'yı çok daha iyi yerlere götüreceğiz. Böylelikle Havalimanımıza gelen yolcuyu kendimize çekebileceğiz. Çünkü çok avantajlıyız. Havalimanı'na inen bir yolcunun oteline varıp odasına yerleşip denize ulaşması en fazla yarım saat içinde mümkün olabilecek. Bu da turistlere oldukça cazip gelen bir durum. Biz inanıyoruz ki Gazipaşa Havalimanı bu sürekli artışı sağlayarak çok daha iyi noktalara gelecek" diye konuştu.

KORU BAKANLIKTA ÖDENEK BEKLİYOR

Selinus Sahili’nde yaptığı düzenleme çalışmasıyla ilçeye cazibe alanı kazandırdıklarını belirten Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, Koru Sahili için ödenek beklediklerini ifade etti. Başkan Çelik, "Koru Sahil Projesi çizildi, hazır olarak bekliyor. Koru sahilimiz sit alanı olduğu için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan projemizin başlaması için onay gerekli onayları aldık. Yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda ödenek için bekliyor. Ödenek çıktığı anda Koru Sahili'ni de Selinus Sahili gibi çok güzel hale dönüştüreceğiz. Koru’da fenerden kaleye kadar olan 2 bin küsur metrelik alana inşallah ödenek çıkar çıkmaz başlayacağız. Tenis kortları, basket sahaları, bisiklet yolları olacak. Koru benim için Gazipaşa’nın incisi göz bebeği olacak. Bunun yanında Koru Sahil Projesi içerisinde bir de Karavan Park ekledik. Burada 60'a yakın karavanın aynı anda konaklayabileceği bir alan yapacağız. Burada karavancılar için özel atık su boşaltma noktası, elektrik ve su için bağlantı noktaları olacak. Karavan turizmi sayesinde ilçemizin ekonomide hareketlenecek. Sadece otel üzerinde değil bu anlamda da yerleşik turistlerimizin de rahat bir ortam yakalamaları için çalışıyoruz" diye aktardı.

 MESİRE ALANI GÖZ KAMAŞTIRDI

GAZİPAŞA Belediye Başkanı Adil Çelik, mesire alanına yapılan piknik bölümünü tamamlayarak vatandaşlarının kullanımına açtıklarını ifade ederek, "Orman Bakanlığından kiraladığımız Koru Fener bölgesindeki B tipi piknik ve mesire alanında çalışmalarımız hızla sürüyor. Bu kapsamda proje içerisinde bulunan 250 metrekare taban alanına sahip kır lokantası ve sonsuzluk havuzu projemiz tamamlandı. Otantik görünüme sahip fener kafe, deniz feneri, giriş takı, bay-bayan ve engelli tuvaletleriyle birlikte projemizi en kısa sürede tamamlayacağız. Ramazan Ayı'nda vatandaşlarımız mesire alanında piknik yapma fırsatını yakaladı. Sonsuzluk Havuzu'nun suyunu ise denizden pompalayacağız. Her ne kadar deniz suyu geç ısınıp geç soğusa da biz kuyu suyu kullanmayacağız. Havuzumuz Eylül-Ekim’e kadar da vatandaşlarımızın hizmetinde olacak. Gemi şeklinde tasarlanan sosyal tesisimizin kaba inşaatı sürüyor. O da en kısa sürede tamamlanarak, halkımızın hizmetine girecek" diye ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2018, 09:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83