Havalimanı'nda giden yolcu yoğunluğu

10 günlük Kurban Bayramı tatili için Antalya’ya gelen yerli turistler tatillerini tamamlayıp geri dönmeye başladı.

Havalimanı'nda giden yolcu yoğunluğu
10 günlük Kurban Bayramı tatili süresince 1,5 milyon turist ve 1,5 milyar dolar gelirin beklendiği Antalya’da yaşanan bayram bereketi, yerini geri dönüşlere bıraktı. Tercihlerini havayolundan yana kullanan tatilcilerden bazıları geri dönüşlerini son güne bırakmayarak bir gün önceye çekti. Oluşabilecek yoğunluğun önüne geçmek isteyen bazı tatilciler Antalya Havalimanına dönüş için gelmeye başladı. Yerli ve yabancı turistler Antalya Havalimanının iç ve dış hatlarında yoğunluğa neden oldu. Turizm kenti Antalya Havalimanı'nda iç hatlarda İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Trabzon, Samsun ve Karadeniz bölgesine gidiş seferlerinde büyük yoğunluk yaşanıyor.

İç turizmi hareketlendireceği düşünülen 10 günlük bayram tatili boyunca Antalya'ya yaklaşık 1,5 milyon turistin gelmesi bekleniyordu.

Karadeniz’den geldiklerini ve bayram tatillerini tamamlayarak dönüşe geçtiklerini ifade eden Emel Çiçek, “Her şey çok güzeldi. Karadeniz’den geldik orada yağmurlar başlamıştı. Buraya geldik. Buranın güzelliklerini gezdik. Görmediğimi yerlere gittik. Dinlendik, şimdi geri döneceğiz. Okullarda başlayacak. 10 günlük tatilimiz çok güzeldi. Bayram tatilimizi tamamladık ve dönüyoruz” diye konuştu.

Tarsus’tan Antalya’ya 10 günlük tatilini geçirmek için gelen Mehmet Uğraşan, “Bayram tatili 10 gün olduğu için herkes bunu değerlendirdi. Zamanı da çok uygundu. Bu kararın alınmasına da memnun oldum. Tatilimizi denize girerek ve gezerek değerlendirdik. Şuan 10 günlük tatili değerlendirip şehrimize geri dönüyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2017, 12:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83