'İMAJ ÇALIŞMALARI HIZLANMALI'

İmaj tırpanı Avrupa'da bazı medya gruplarının yaptığı asılsız haberler ve ülkedeki olaylar nedeniyle Türkiye imajının her geçen gün daha da kötüleştiğini söyleyen Alanyalı turizmciler "Umutlarımızı Avrupalı turiste bağladığımız şu günlerde Avrupa'da acilen imaj çalışmasına başlanmalı" dediler.

'İMAJ ÇALIŞMALARI HIZLANMALI'

 Rus kontrolü altındaki Almanca yayınlarda önceki gün yer alan "Rusya, Türkiye ile savaşacağını açıkladı ve Türkiye'deki vatandaşlarına 'Hemen orayı terk edin' çağrısı yaptı" şeklindeki yalan haberlerin yankısı sürüyor. Almanya'da Rus kontrolü altında olduğu bildirilen bazı basın-yayın organlarının yaydığı haber, turizmciyi şok etmişti. Bir TV kanalı ile epochtimes.de adresli internet sitesinden yayılan ve kısa sürede Almanya'da en çok konuşulan konular arasında yer alan yalan haberde, "Rusya, Türkiye ile savaşacağını açıkladı ve Türkiye'deki vatandaşlarına 'Hemen orayı terk edin' çağrısı yaptı" ifadeleri yer alıyordu. Bu yalan haber, Almanya'da sosyal medya üzerinde de kısa sürede yayılmış, turizmci "Rezervasyon döneminde Türk turizmine büyük bir darbe vuracak" demişti. Yaşananları değerlendiren Alanyalı turizmciler "İmaj çalışmalarına hızla ağırlık vermeliyiz" dediler. 

banner111

'DELİNİN BİRİ KUYUYA TAŞ ATMIŞ' 

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu, art niyetli basının ağzını kapatmanın kolay olmayacağını ifade ederek "Saçma sapan bir çabanın içine girmiş durumdalar" dedi. Çavuşoğlu, "Yandaş haberler yapılabiliyor. Tamamen asparagas bir olay. Kaale alınacak bir tarafı yok ancak alanlar da olacaktır. İnsanların kafasında soru işareti oluşuyor. Bu soru işaretlerini gidermek için çalışmamız lazım. Delinin birisi kuyuya taş atıyor, kırk akıllı çıkartamıyor. Rusların gelmeyeceği doğru ama Almanlar'ı da başka yerlere yönlendirmeye çalışmaları doğru değil. Saçma sapan bir çaba" dedi. 

'TOPYEKÜN BİRLİK OLMALIYIZ' 

Başbakanından vatandaşına kadar herkesin el birliği ile turizm ve tanıtım için çaba göstermesi gerektiğini aktaran Çavuşoğlu, "Bizim hükümet olarak bakanlık nezdinde Türkiye'ye turist gönderen bütün ülkelere çıkarma yapmamız gerekiyor. Bakanımız yetmiyorsa, bakan yardımcımızla, müsteşarımızla, TÜRSAB'la, Türkiye Otelciler Federasyonu'yla (TÜROFED) yani bütün ülke olarak çalışmamız gerekiyor. Bu çalışmaya Kültür ve Turizm Bakanlığı da katılmalı, Dışişleri Bakanlığı da katılmalı, hatta başbakan da, cumhurbaşkanı da katılmalı. Türkiye genelindeki önemli kişilerin bu çalışmalara destek vermesi gerekiyor. Bizim kendimizi dünyaya anlatmamız gerekiyor. Anlatmadığımız için bu durumlara düşüyoruz. Bizim dünyada reklam değil haber yaptırmamız gerekiyor. Ülkelerin ana gazetelerine ve yazarlarına kendimizi anlatmalı ve kendi tarafımıza çekmeliyiz. Turizm ataşeliklerimiz sürekli çalışmalı. Herkes olumsuz konuşuyor ve insanlar bundan etkileniyor" diye konuştu. 

BU SORUDAN BUNALDIK: TÜRKİYE GÜVENLİ Mİ? 

SKAL Alanya Dönem Başkanı Mehmet Nedanlı ise Türkiye'de imaj çalışmasının nasıl yapılması gerektiğini bilen insan olmadığını ifade ederek "Biz Türkiye ve Türkiye'de faaliyet gösteren şirketler olarak maalesef imaj yani PR (Halkla İlişkiler) çalışmaları nasıl yapılır bilmiyoruz. Yeteri kadar profesyonel ekibimiz yok ama bunun bir şekilde yapılması gerek. Artık Amerika ya da Avrupa şirketleriyle mi olur, popüler sanatçılarla mı olur bilmiyorum ama yapılması şart. Müşterilerimiz sürekli 'Türkiye güvenli mi?' diye soruyorlar. İmaj çalışmasının gerekliliği ortada. Nasıl yapılır bilmiyorum ama bu çok büyük önem arz ediyor. Zaten bir yerinde tanıtıma, bir de imaj çalışmasına ihtiyacımız var. Gelen insanları mutlu etmemiz lazım. Onları burada huzurlu bir şekilde ağırlamamız gerekiyor. Bunun yanında şehrin imajını da düzeltmeliyiz. Gürültünün önüne geçilmeli. Motor egzozları, kafaya göre havai fişek atmalar, maytap patlatmalar, silah atmalar gibi şeylerin son bulması ve sıkı tedbirler alınması lazım" ifadelerini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2016, 23:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83