‘İnternet rezervasyonları arttı’

Tüketiciler 2016 yılında internet üzerinden tatil satın alma yöntemini yüzde 40 daha fazla kullandı.

‘İnternet rezervasyonları arttı’

 Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın (THY) kurumsal sponsorluğunda, KOSGEB'in desteğiyle, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TYD) iş ortaklığında düzenlenen 21. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde devam ediyor. Alanya, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’nin (ALTİD) kurmuş olduğu 63 metrekarelik büyük stantla tanıtılıyor. Dünyanın en kapsamlı 5’inci turizm fuarı olarak değerlendirilen organizasyonun nabzını tutan Alanyalı turizmciler şu açıklamaları yaptılar:

banner111
“İNTERNET REZERVASYONLARI YÜZDE 40 ARTTI”

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu: Yerli tatilciler internetten tatil satın alma kolaylığına son yıllarda alıştılar ve her sene ülkemizde daha fazla internet üzerinden tatil paketi satışı yapılıyor. 2015 yılına oranla 2016’da yüzde 35-40'lık artış söz konusu oldu. İnternet rezervasyonlarının 9 taksite yapılması da talebi arttırıyor. Bu satışlar önümüzdeki yıllarda daha da artacak.

“İNTERNET SİTELERİNDE TATİL MELEĞİM LOGOSU OLMALI”

Tüketicilerimizin internet üzerinden tatil rezervasyonu yaptırırken dikkat etmesi gereken bazı hususlar var. Öncelikle 'Tatil Meleğim' logosu olan, TÜRSAB üyesi acentalardan işlem yapılmalı. Bu, TÜRSAB'ın üyelerine uyguladığı bir çalışma. TÜRSAB acentalarından yapılan alışverişlerde bir sıkıntı olması durumunda kurumumuz yetkilileri devreye girip mağduriyeti gideriyor. Güven içerisinde bu siteler kullanılabilir.

“ÇIKIŞ FORMÜLÜ İÇ PAZAR”

Skal Alanya Kulübü Başkanı Mehmet Nedanlı: Turizmdeki durum ortada. Alanya olarak iç pazarda özellikle çevre illerden beklentimiz var. Burdur, Isparta, Konya, Kayseri, Nevşehir, Mersin ve Gazianteplilerden oldukça ilgi görüyoruz. İç pazarda bu şehirler bizler için her geçen sene daha da önem kazanıyor. Bu illerde tanıtım çalışmalarına daha da ağırlık vereceğiz. Turizmin içinde bulunduğu durumdan çıkış formülünü iç pazar olarak görüyorum.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2017, 16:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83